Dramatic! Fosta mare atleta Alina Astafei, stabilita acum in Germania, isi aduce aminte cu tristete de Revolutia din 1989. Atunci si-a pierdut fratele!

Fosta mare atleta, Alina Astafei, stabilita in prezent in Germania, la Stuttgart, nu poate uita niciodata momentele din Revolutia Romana din 1989. Atunci, fratele ei a cazut secerat de gloante.

Distribuie pe:

 

fara descriereDe mai bine de 20 de ani, fosta mare atleta Alina Astafei, vicecampioana olimpica in 1992, la saritura in inaltime, s-a stabilit, in Germania, la Stuttgart, unde este casatorita si lucreaza ca profesoara de educatie fizica si sport la un colegiu. In urma cu o saptamana, Alina a nascut  o fetita, pe care o cheama Louiza. Alina este mama a inca trei copii, Ana 21 de ani, Lennart 10 ani si Nicolas, 8 ani. Chiar daca duce o viata linistita, departe de grijile cotidiene, cand vine vorba despre evenimentele petrecute in Romania, in decembrie 1989, denumite generic Revolutia Romana, vocea Alinei capata un tremur aparte.

Atunci, in acea perioada, intreaga familie a Alinei a trait o adevarat drama. Petre Astafei (22 de ani), fratele sportivei, a fost impuscat cu trei gloante, pe data de 22 decembrie, in apropierea Palatului Telefoanelor. Avea sa moara, trei zile mai tarziu, in chinuri groznice, pe patul unui spital din Bucuresti. "In fiecare an, in aceasta perioada, la noi in casa nu pot spune ca este o bucurie deplina. Chiar daca au trecut 23 de ani de la acel moment cumplit nu-l voi putea uita niciodata pe fratele meu…..Imi aduc aminte ca el venise in Bucuresti, deoarece aici era sotia lui. Se casatorise de doar doua luni. A iesit ca orice om in strada, pe data de 22 decembrie, pentru a lupta impotriva comunismului si a dictaturii. A fost impuscat cu trei gloante, care au fost trase dinspre actualul hotel Novotel. Unul dintre gloante i-a perforat ficatul, spulberandu-i si un rinichi. A mai trait inca trei zile….”, isi aminteste cu groaza Alina, care in acea perioada se afla in cantonament la Baile Felix.

“Pentru a ma proteja de furia gloantelor din Bucuresti, parintii mi-au spus doar ca el este in afara de orice pericol. Stiau ca daca imi spun adevarul as fi venit imedit acasa. Se temeau sa nu mi se intample si mie ceva. Cand am ajuns in Bucuresti, el murise. Mama mi-a spus insa ca, fiind pe patul de spital, Petre stia ca va muri. Spunea tot timpul ca s-a sacrificat pentru o Romanie mai buna si mai dreapta. Din pacate, insa, nu a fost sa fie asa. Oamenii o duc tot mai greu in tara si doar cateva mii de persoane au profitat de pe urma acestei democratii, impartindu-si bunurile. E pacat, ca atunci s-a murit pentru un ideal”, declara cu amaraciune Alina Astafei.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate