Drob de miel dupa reteta bunicii lui Catalin Scarlatescu. Asta e secretul pentru un gust perfect

Catalin Scarlatescu dezvaluie care este reteta de drob de miel a bunicii sale.

Distribuie pe:

Catalin Scarlatescu dezvaluie care este reteta de drob de miel a bunicii sale.

Reţeta de DROB a bunicii

- organele de la un miel: ficatul, rinichii, plămânii, inima
- carne de miel 250 g
- 400 g ceapă şi usturoi verde
- 400 g mărar şi pătrunjel verde
- ouă bătute (pentru fiecare 1 kg de compoziţie folosesc 8 ouă bătute)
- sare, piper
- ulei de floarea soarelui
- prapure

Organele şi carnea se taie cuburi mari şi se călesc în tigaie cu ulei de floarea soarelui, sare şi piper. Apoi le dăm deoparte şi le lăsăm la scurs. 25 % din compoziţie se taie cuburi, restul se toacă la maşina. Ceapa şi usturoiul verde se toacă mărunt şi se prăjesc în tigaia în care am călit organele. Lăsaţi să se evapore toată apa din tigaie. Mărarul şi pătrunjelul se toacă "aproape fin". Toate se amestecă bine. Cum spuneam, pentru fiecare 1 kg de compoziţie amestecaţi 8 ouă bătute omletă. Asezonaţi cu sare şi piper. Înveliţi compoziţia într-un prapure şi daţi la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se serveşte rece şi, opţional, cu muştar alături.

Sursa: kfetele.ro


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO: