Ducesa de Cornwall urmează o cură de "detoxifiere ayurvedică" într-un centru din India

Camilla, ducesa de Cornwall, în vârstă de 66 de ani, urmează, timp de o săptămână, o cură de "detoxifiere ayurvedică" - ce presupune, printre altele, un regim alimentar vegetarian şi terapii cu lipitori -, într-un centru din sudul Indiei, informează dailymail.co.uk.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereDucesa a ajuns, joi, la Soukya International Holistic Health Centre din Bangalore, alături de un grup de prieteni şi gărzile ei de corp, înaintea unei vizite oficiale în India pe care o va face împreună cu prinţul Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii.

În acest centru de sănătate au loc şi practici de detoxifiere a organismului mai puţin plăcute, cum ar fi vărsăturile induse, curăţări nazale, clisme şi terapii cu lipitori. În acest centru, consumul de alcool este interzis, iar dieta alimentară este una vegetariană, fără carbohidraţi şi include foarte multe salate şi supe. Meniul se bazează pe principiile alimentare kalooga_36441" sathwic", despre care se spune că ajută la crearea unor "vibraţii pozitive în corp".

Atât şedinţele de yoga, cât şi cele de meditaţie sunt practicate în zorii zilei şi la apus. Oaspeţii sunt invitaţi "să aducă un zâmbet şi o atitudine pozitivă". "Se accelerează procesul de vindecare", spun reprezentaţii centrului.

Ducesa a petrecut două zile efectuând o serie de teste, precum şi o "evaluare" a stării sale fizice şi mintale şi a obiceiurilor alimentare, cu fondatorul centrului, Issac Mathai.

Ziua ducesei începe acum cu "surya namaskar" (salutul Soarelui), în timpul unei sesiuni de yoga care debutează la 7.30.

Dimineaţa, Camilla are parte de tratamente ayurvedice care includ masaje de relaxare cu uleiuri speciale, pentru a combate oboseala. La începutul masajului, terapeutul recită o rugăciune veche, pentru a cere vindecarea, şi foloseşte "atingeri" viguroase. Apoi, oaspeţii sunt invitaţi să facă o baie cu aburi pe bază de plante pentru a prelungi experienţa relaxării.

De asemenea, ducesa încearcă şi "shirodhara" - turnarea de ulei cald pe frunte - şi se spune că ar vrea să încerce şi sesiuni de băi de nămol, urmate de meditaţii.

Totodată, surse apropiate spun că ducesa Camilla a avut parte şi de un tratament antiîmbătrânire - "panchakarma pur", în timpul căruia are loc şi un proces extenuant de curăţare a organismului. Această tehnică implică şi sesiuni induse de vărsături, dar nu se ştie dacă ducesa a decis să accepte această ofertă a centrului.

Camilla, care a mai vizitat acest centru de două ori înainte, va sta aici până miercuri, când va pleca spre New Delhi pentru a se întâlni cu prinţul Charles. Cuplul va pleca într-un turneu oficial de două săptămâni, în care se doreşte dezvoltarea relaţiilor diplomatice, de afaceri şi caritabile cu India.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate