Duhovnicul de la Muntele Athos al lui Gigi Becali și Mihai Neșu spune că păcatele trupești sunt cauza pandemiei: “Suntem obsedați sexual, nu mai știm cum să ne mai satisfacem aceste pofte”

Călugărul Gheronda Efrem Vatopedinul este duhovnicul de la Muntele Athos al lui Gigi Becali și Mihai Neșu.

Autor: Matei Vaihan

In articol:

Numele călugărului Gheronda Efrem Vatopedinul a apărut în presă în 2016, atunci când s-a dezvăluit că Mihai Neșu, paralizat în scaun cu rotile, a fost trimis de Gigi Becali la starețul Mânăstirii Vatoped de la Muntele Athos, Efrem.
În aceste zile, Efrem Vatopedinul și-a sus părerea despre cauzele pandemieide coronavirus. „Mulți ne întreabă care sunt cauzele pandemiei COVID-19: dacă este un fenomen natural, sau dacă actori de nivel statal au generat această epidemie. Trebuie să înțelegem că acest mod de gândire este distorsionat. Să nu dăm vina pe alții. Noi trebuie să ne gândim, întâi de toate, că Dumnezeu Cel perfect a îngăduit ca nouă să ni se întâmple acest lucru. Nimic nu este întâmplător. Deci cauza suntem noi, păcatele noastre. De vreme ce este vorba de o durere generală, e vădit că păcatul este unul general – și acesta este indiferența față de cele duhovnicești, indiferența față de Dumnezeu.”, sunt cuvintele călugărului, redate de lumeacredintei.com.

Citeste si: "Coronavirusul este sansa neamului romanesc!" Gigi Becali, declaratie uluitoare in plina pandemie

Citeste si: Măștile comandate de Gigi Becali la fabrica de cămăși nu sunt bune de nimic! Ele chiar pot pune în pericol sănătatea!

Citeste si: Gigi Becali- cel mai implicat român în lupta contra coronavirus. „Am o echipă care se...”

“Astfel, ne merităm depărtarea de slujbe și de Sfânta Împărtășanie datorită indiferenței generale fie a celor care nu știu nimic, fie a celor care știu însă nu plâng și nu se roagă pentru starea lor și a societății în general. Da. Trebuie să plângem și să ne rugăm cu intensitate, așteptând cu răbdare și nădejde soluția.

Așa se rezolvă problemele! Cauzele pandemiei sunt duhovnicești. Noi, însă, am schimbat total sistemul de valori: trecem păcatul drept virtute și virtutea drept păcat. Acesta este lucrul cel mai grav dintre toate și, de fapt, cauza principală a necazurilor. Dacă păcatul ar fi fost acceptat ca păcat, atunci oamenii s-ar fi pocăit și s-ar fi întors de la acesta – iar Dumnezeu ar fi așteptat întoarcerea noastră.”, a continuat Efrem Vatopedinul.
( vezi motivul pentru care fiul Nicoletei Guță îl vrea pe Becli președinte al țării)

Citeste si: Carla’s Dreams, prins FĂRĂ mască. Cine este, de fapt, artistul care face furori în România...- bzi.ro

Duhovnicul de la Muntele Athos al lui Gigi Becali: "Să nu mai căutăm cauzele pandemiei în afara noastră"

„Acum însă când păcatul trece drept virtute, omenirea se îndreaptă fără opreliște înspre autodistrugere și deci, legea duhovnicească este obligată să intervină. Dintre toate păcatele care trec drept virtute, care este păcatul – sau categoria de păcate – care sunt cauzele pandemiei? Este evident că, de vreme ce această ispită ne vine în trup, păcatele care sunt cauzele pandemiei sunt păcatele trupești pe care astăzi le vedem ca o virtute. Suntem obsedați sexual, acceptăm orice distorsiune sexuală și nu mai știm cum să ne mai satisfacem aceste pofte. Din cauza aceasta Dumnezeu ne separă între noi, pentru că rămânând împreună ne autodistrugem.”, a mai spus călugărul de la Muntele Athos.

“Haideți să nu mai căutăm cauzele pandemiei în afara noastră, chiar dacă e posibil ca diferiți jucători mai puțin sau mai mult rău intenționați pot să-și fi adus sau să-și aducă aportul la această pandemie. Oricum, o informație acuzând un stat, sau o organizație capabilă să facă astfel de lucruri nu va stârni decât ură, lucru care nu va rezolva situația ci, mai degrabă, va crește vrajba dintre noi. Încă o dată: soluția este pocăința, plânsul, postul și rugăciunea intensă cu răbdare și nădejde.  Lucrurile sunt simple, însă nu dorim să le aplicăm din cauza răsturnării sistemului de valori, a iubirii de sine și a indiferenței. Acestea sunt cauzele pandemiei.”, a încheiat Efrem Vatopedinul.

 

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Actorul Dragoș Pâslaru, care s-a făcut călugăr, e revoltat că credincioșii sunt sfătuiți să nu mai sărute obiecte sfinte: “Alarma asta falsă cu coronavirusul. Numai cei...

Un concurent de la Exatlon s-a făcut bucătar la Muntele Athos! Călin Novăcescu le găteşte călugărilor de pe Muntele Sfânt

Mihai Neşu a descoperit credinţa ortodoxă la o mânăstire din deşertul Arizona! Cum l-a învăţat un preot să îşi salveze sufletul după ce a paralizat!

Horoscopul lunii Octombrie pentru toate zodiile

Cutremur total! DIVORȚEAZĂ cea mai bogată româncă din lume! A fost măritată cu un super miliardar

Irina Tănase, umilința supermă pentru Liviu Dragnea. Cu cine a prins-o fostul lider PSD

Ioniță de la Clejani, lacrimi amare după ce a aflat că Viorica este bolnavă. „Ea e universul meu și al copiilor mei”

FOTO | Simona Halep, așa cum nu ați mai văzut-o! Poze incendiare din luna de miere

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies