WowNews logo WOWnews
Stories
Dulcele regal. Ce deserturi prefera Regele Mihai la masa de Revelion?

Stiri

Dulcele regal. Ce deserturi prefera Regele Mihai la masa de Revelion?

Spuma de ciocolată

Ingrediente: Pentru patru persoane: 250 g de smântână dulce lichidă, 150 g de ciocolată amăruie, 2 ouă, 2 linguri de zahăr. Mod de preparare: Separaţi albuşurile de gălbenuşuri şi puneţi-le deoparte. Amestecaţi la bain-marie smântâna dulce cu ciocolata. Când ingredientele se topesc şi devin omogene, adăugaţi gălbenuşurile. Noua compoziţie se fierbe timp de un minut (astfel încât să nu fie crudă). Folosiţi mixerul sau telul pentru a bate albuşurile împreună cu zahărul, ca pentru bezea. Adăugaţi-le peste compoziţia de ciocolată şi gălbenuş doar când s-a răcit uşor şi amestecaţi răsturnând permanent conţinutul cu lingura de lemn. Lăsaţi la frigider timp de câteva ore. Servire Turnaţi în cupe şi serviţi de la frigider. Preferabil este, însă, ca servirea la masă a fiecărui oaspete să se facă din bolul mare de spumă de ciocolată. Se poate servi şi cu pişcoturi alături.

 

New York Cheesecake

Ingrediente: Pentru 8-10 persoane Blatul: 300 g de biscuiţi digestivi, sfărâmaţi mărunt, 50 g de zahăr tos, 80-95 g de unt topit, 1 linguriţă de scorţişoară (opţional). Umplutura: 1 plic de gelatină fără aromă, 60 ml de apă rece, 450 g de brânză cremoasă, marca Philadelphia, 100-150 g de zahăr, 1 praf de sare, 200 g de smântână grasă, 200 g de smântână dulce, pentru frişcă. Sosul care se toarnă deasupra (afine însiropate), numit în engleză topping: 200 g afine (dacă nu aveţi afine puteţi pune zmeură, piersici, căpşuni sau alte fructe), 2 linguri de apă, 100 g de zahăr tos. Puteţi dubla cantitatea pentru topping. Mod de preparare: Blatul: fărâmiţaţi biscuiţii într-un robot de bucătărie (alternativ, îi puteţi pune într-o pungă cu închidere etanşă şi-i puteţi sfărâma cu o conservă de supă sau cu un sucitor).

Puneţi într-un castron mijlociu biscuiţii sfărâmaţi şi zahărul, adăugând untul topit, şi amestecaţi până când ingredientele se omogenizează şi formează o pastă. Dacă doriţi, se poate adăuga puţină scorţişoară, după gust.

Ungeţi cu unt o tavă rotundă de tartă de 20-23 cm în diametru şi puneţi o folie de aluminiu, pentru ca aluatul să nu se lipească (se poate pune o hârtie de copt, pentru a uşura tăierea şi scoaterea blatului din tavă). Presaţi bine pasta de biscuiţi pe fundul şi pe laturile tăvii (aproximativ 2,5 cm) folosind spatele unei linguri sau fundul unui pahar. Cât timp pregătiţi umplutura, acoperiţi aluatul cu o folie de plastic şi puneţi-l în frigider, să se răcească.
Umplutura: Diluaţi gelatina în apă rece, amestecaţi la foc mic până se dizolvă. Bateţi brânza Philadelphia cu mixerul sau cu telul până devine o cremă moale.

 

Adăugaţi încet gelatina, amestecând până ce compoziţia devine omogenă. Adăugaţi zahărul şi sarea şi continuaţi să amestecaţi până compoziţia devine uşoară şi pufoasă. Într-un castron curat, bateţi smântâna dulce pentru frişcă până se întăreşte. Turnaţi smântâna grasă peste frişca obţinută, apoi adăugaţi încet amestecul de smântână în compoziţia cremoasă de Philadelphia. Turnaţi totul peste blatul de biscuiţi şi uniformizaţi suprafaţa cremei. Puneţi la frigider până se întăreşte (minimum patru ore sau, mai bine, peste noapte).

Citeste mai multe pe adevarul.ro