Duminica aceasta, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, au dat Olanda pe România

Autor: Cristina Ionela

Duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România!” ne prezintă povestea a doi soți olandezi, Janneke și Ad De Groot Vos, care au renunțat la traiul flamand în favoarea celui românesc. Cei doi soți au ales, în urmă cu 15 ani, să lase în urmă țară lalelelor cu toate regulile ei, și să se mute în România că să trăiască liberi viața la țară. Au renunțat la tradiționalii saboți din lemn și au încălțat cizmele de cauciuc, și-au cumpărat o casă batraneasca în jurul căreia au contruit o adevărata fermă, tocmai în Oarba de Mureș, jud.

Mureș.

Aveau bani, carieră și sute de prieteni, dar le lipsea cel mai important ingredient al vieții, libertatea, pe care au gasit-o in  România, într-un sat din Mureș, locul care i-a făcut pe cei doi soți, din nou, să zâmbească.

„Oamenii din România sunt călduroși, foarte prietenoși, faini. Aici ai spațiu, e libertate. Noi putem să facem mai mult decât vrem, mai mult decât puteam în Olanda. În Olanda ai mai multă lege, e strâns tot, tot, tot, tot! Lipsa de organizare are și plusuri. Atunci ai mai multă libertate”, spune olandezul Ad De Groot Vos.

Janneke De Groot Vos are 57 de ani, iar soțul ei, 62, însă dragostea de viață îi face să trăiască precum niște tineri plini de energie. Tot universul lor se învârte între colinele Mureșului unde și-au cumpărat o casă veche, și nu le e rușine că au toaletă în fundul curții, marea stigmată a românilor de la țară, ba chiar se mândresc cu ograda lor bătrânească, modestă, dar perfecta pentru sufletul lor.

Citeste si: Andreea Marin, despre mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: „Nu exista nicio atracție pentru mine”- bzi.ro

În Olanda, Ad De Groot Vos era antreprenor și specialist în firme de software, iar Janneke era o cunoscută jurnalistă de televiziune, profesor, scriitor, dar și pictoriță. Aici la Oarba de Mureș, când nu e după cai sau oi, olandeza fie e cu pensula în mâna, fie înșiră pe hârtie trăirile de peste zi.

Până acum a scris șase cărți despre România, pe care vrea să le-o arate olandezilor exact așa cum este ea. 

Nu ratați duminică, de la ora 14:30, o nouă ediție „Asta-i România!”, emisiune magazin prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul zilei, 7 mai 2021. Nativii din zodia Rac trăiesc clipe romantice

Top cu cele mai romantice zodii. Nativii care sacrifică tot pentru iubire.

Cine este Ziv Tetelman, bărbatul în preajma căruia a fost văzută Alexandra Dinu

Andreea Marin s-a măritat cu Ștefan Bănică junior pentru faimă?

Dezvăluirea momentului despre Bill Gates! Care e adevărata avere a milionarului? Nimeni nu ştia

Oana Zăvoranu l-a făcut praf pe Mădălin Ionescu. Ce a spus actrița despre soția sa: ”L-a nenorocit”

"Biden a capitulat în fața Iranului!" Rechizitoriu nemilos la adresa președintelui SUA

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies