Duminica aceasta, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Jucării pentru …datorii

Autor: Cristina Ionela

Duminica aceasta, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România” ajunge la Roman, în județul Neamț, pentru a ne face părtași unei povești tulburătoare de viață a unei familii.

Echipa emisiunii ni-i prezintă pe copiii care stau, zi de zi, pe trotuarul unei străzi din Roman, pe o pătură, înconjurați de plușuri, pentru a-și vinde jucăriile; cu bănuții câștigați, atunci când reușesc să-i primească, isi doresc sa poata plăti datoriile, facturile casei, și să aibă ce pune pe masă.

Lumea trece pe lângă ei, nimeni n-are timp să se oprească, să-i vadă, să-i asculte. În <grabă> lor, oamenii sunt mult prea focusati pe ziua de mâine și devin <orbi> la tot ce e în jur.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

Tot prin intermediul ”Asta-i România!” o cunoaștem și pe  Marina Savin, mama a doi dintre copilași, dar și a altor patru copii. Are 28 de ani și a rămas să crească singură cele șase suflete. Ea este singurul sprijin pentru cele șase destine, după ce tatăl ei și al frățiorilor a murit, iar mama i-a părăsit pentru un alt bărbat. Cu toții trăiau sub același acoperiș al unei case mari și frumoase, fără griji și lipsuri, până într-o zi când destinul i-a lovit și i-a îngenunchiat; halucinant este faptul că, în acest caz, nu vorbim despre niște copii învățați cu sărăcia de la naștere, ci despre șase copilași care au avut totul, și au pierdut totul.

În vremea când tatăl, stâlpul familei era în viață, micuților nu le lipsea nimic. Trăiau alături de el pe Coasta Franței, la Nissa și duceau o viață frumoasă, asta chiar dacă mama alesese să îi lase, și să nu mai știe de ei. În România s-au întors săraci, dar uniți și au reînceput o nouă viață într-o casă mare și goală, ce stă acum parcă să cadă.

A fost construită de banii munciți din greu în străinătate de tată pentru copiii lui. N-a apucat să îi vadă mari, că s-a stins atunci când ei aveau cea mai mare nevoie de el.

Nu ratați duminica aceasta, de la ora 14:30, o ediție impresionantă “Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Răsfățați-vă acasă ca la hotel, cu lenjerii de pat de lux

Cum sa iti amenajezi casa astfel incat sa ai locul tău special pentru relaxare

Horoscop Chinezesc 20 octombrie 2021. Luna plină ne determină să luăm atitudine

Ziua de mâine va aduce rezolvarea problemelor pentru 7 nativi

ȘOCUL ANULUI despre Pfizer! Experimentul făcut în direct în România

BOMBA! Relație sexuala secretă între Denise Rifai și Mihai Bendeac. Detalii incendiare ies la suprafață

BOMBĂ! DISPARE FACEBOOK. Mișcarea pregătită în secret de Zuckerberg

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies