Duminica aceasta, de la ora 14:30, la „Asta-i România!”, Viața în „Palma lui Dumnezeu”

Autor: Dragos Stefan

Duminică, de la ora 14:30, emisiunea „Asta-i România!” ne prezintă un ținut de poveste, în Fundătura Ponorului, una dintre cele mai spectaculoase arii naturale protejate din țară, locul tainic numit „Palma lui Dumnezeu".  

Ajunși pe aceste meleaguri, ne întâlnim cu Nea Leo singurul om care rămâne aici în pustiu și peste iarnă. Sătenii vin după fan și pleacă, dar el rămâne aici. Muncește din greu, crește animale și cară apă de la kilometri distanță de casă. 

Citeste si: Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Nea Leo locuiește împreună cu mama sa într-o căsuță de lemn, ridicată pe o moviliță, și înconjurată de grădini, iar o turmă de oi le este toată averea. Aici s-au născut și nici nu s-au gândit vreodată să plece. Viața e mai grea, muncă mai multă, dar parcă aici, au un rost, un Dumnezeu care îi veghează în tihna de la apus la răsărit.  

Tot duminică, în emisiunea “Asta-i România!” ne reîntâlnim cu Iulian Duică, tatăl a 6 copii părășiți de mamă. Săraci și triști, așa aveam să îi găsim, în urmă cu câteva luni, într-un sat din inima Teleormanului, într-o casă modestă unde își trăiau de azi pe mâine copilăria amară. Bărbatul,

trecut de 60 de ani, este și mama și tată pentru ei, chiar dacă numai 4 dintre ei sunt sânge din sângele lui. Copiii erau atât de resemnați cu destinul greu, încât nici dorințe nu mai aveau. Pentru ei, poveștile cu final fericit erau doar în basme. Drama acestei familii a impresionat sute de oameni, care le-au întins o mână de ajutor. Duminică ne întoarcem la ei și îi găsim cu zâmbetul pe buze și gata să mulțumească celor care le-au schimbat destinul. 

            Nu ratați, duminică, de la ora 14:30, o nouă ediție “Asta-i România!”, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.   

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar Creștin Ortodox 10 august 2022. Sfinții zilei. Ce rugăciune e bine să rostești azi

Cum au murit, de fapt, victimele de la Bascov? Medicul legist face lumină în acest caz: "S-au folosit pietre de diferite dimensiuni și obiecte tăietoare despicătoare"

Zaporojie, o amenințare la adresa Rusiei. CNCAN, despre cea mai mare centrală nucelară din Europa: „Consecințele ar putea să fie pe raze de 300 km” | EXCLUSIV

Zodiile ferite de probleme în anul 2023. Leii își vor rezolva problemele financiare

Traian Băsescu a ascuns totul! S-a aflat ce a făcut fostul președinte. Era punctul său slab

„Păcat că la TV arăți altfel” Gabriela Cristea, criticată dur în mediul online

Putin va fi înlăturat. Este știrea momentului în toată lumea

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies