Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, de suflete din inima munților

Autor: Clara Ionescu

Duminică, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România!”  readuce în atenția publicului cazul halucinant al celui supranumit Adi de la Brad, un fost miner autoproclamat “guru”.

În urmă cu aproximativ 10 ani, echipa “Asta-i România!” intra în casa “Copiilor Soarelui” și trăgea un semnal de alarmă în legătură cu neregulile petrecute acolo. Însuși stăpânul de suflete, Adi de la Brad, pretindea, senin, că spală creierele celor prea slabi, ca să gândească de unii singuri.

Tot atunci, echipa emisiunii aducea, în premieră, în atenția publicului, cazul “Copiii soarelui” comunitate care, la adăpostul unei asociații, se dezvoltă departe de ochii lumii și se transforma, încet și sigur, într-una dintre cele mai ermetice și mai dubioase secte din România, prin care au trecut chiar şi străini sau vedete.

Departe de civilizație, în mijlocul naturii și în inima munților, s-a creat, vreme de 25 de ani o <lume nouă>, păstorită de un singur om, Adi de la Brad, așa cum este cunoscut, pe numele real Ardelean Farcaş.  De bună voie și nesiliți de nimeni sute de oameni și-au abandonat familiile și l-au urmat hipnotizați. S-au “eliberat” de tot ce înseamnă sistem și societate și au urmat stilul de viață propovăduit de mentorul lor; au muncit pentru el și s-au închis într-o lume ermetică, nu o zi sau două, ci ani de zile, până într-o zi când unii dintre aceștia au realizat că viața lor lua deja o altă întorsătură și au îndrăznit să vorbească, acuzându-l pe <liderul spiritual> de șantaj și viol.

 Adepții acestuia au fost tot timpul tineri sub 30 de ani, unii ajunși la centrul din Dumbrava Roșie în urmă unor decepții în familie, iar alții erau deja victimele unor traume.

Citeste si: Schimbări pentru călătorii care utilizează metroul. Cât vor aștepta oamenii în stațiile de metrou?- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

În prezent, foștii membri îl acuză pe fostul miner “guru” de abuz sexual, abuz emoțional, exploatare prin muncă, izolarea de propriile familii, constrângerea de a nu merge la medic, de a trece copiii pe numele lui și a nu-i trimite la școală.

Abia acum, după 25 de ani, situația copiilor născuți și crescuți în casa sectei a ajuns și la urechile autorităților din Hunedoara, care au extins ancheta.

Tot dumincă, la “Asta-i România!”, vom afla povestea cutremurătoare a patru frați rămași orfani, din Giurgiu, care își trăiesc amarul într-o casă de chirpici, într-o sărăcie lucie. Aici e toată lumea lor, săracă, îngustă, limitată, fără orizonturi și fără un  mâine  mai bun. Orfani, săraci și condamnați să trăiască de azi, pe mâine, undeva la margine de sat, și la margine de civilizație, se țese viitorul celor patru copii pentru care tatăl a rămas singurul lor reper.

Nu ratați o ediție impresionantă “Asta-i România!”, duminică, de la ora 14:30, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Mister în jurul baschetbalistei Alessia, după rezultatele autopsiei. Cum s-ar fi produs moartea subită: „Astfel de afecțiuni sunt nedetectabile”

Mii de evrei părăsesc Rusia din cauza războiului cu Ucraina, de frica persecuției! Un renumit profesor explică: "Evreii devin una dintre țintele propagandei lor"

Elevii primesc 500 de lei de la stat. Care sunt condițiile pentru a beneficia de tichetele sociale și când se depun cererile

S-au terminat problemele pentru 5 zodii. Urmează o perioadă incredibilă

Două forțe mondiale cutremură toată lumea! Peste 5 miliarde de oameni ar muri. E fără precedent

Cât a costat inelul de logodnă al Ramonei Olaru. Cătălin Cazacu a scos din buzunar o avere

România are aproape 1,27 milioane de bugetari. Care sunt instituțiile publice cu cei mai mulți angajați

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies