Duminica dormim o ora in plus, dar asta nu este chiar de bine! Trecerea la ora de iarna ne poate afecta!  

In fiecare an, in ultima duminica din octombrie se trece la ora legala oficiala. Anul acesta, schimbarea va avea loc in dimineata zilei de duminica, 27 octombrie, cand ceasurile vor fi date cu o ora inapoi, adica ora 04:00 va deveni ora 03:00.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereDuminica trecem la ora de iarna, adica ora 04:00 va deveni ora 03:00. Cu alte cuvinte, vom da ceasurile inapoi o ora si vom dormi in plus cu o ora! Dar asta nu este neaparat de bine, pentru ca aceasta schimbare ne poate afecta

"Reactiile determinate de schimbarile orare pot fi diverse. Cel mai acut aceste schimbari vor fi resimtite de persoanele matinale, care au activitati intense in primele ore ale zilei, in timp ce persoanele " nocturne" reactioneaza mai bine si se adapteaza mai usor acestor modificari", declara Alberto Primavera, responsabil cu centrul de medicina somnului de la spitalul universitar din Genova.

Totodata, profesorul Colin Espie, fondatorul Centrului pentru Somn de la Universitatea Glasgow, spune ca dupa ce corpul se obisnuieste cu noul program, calitatea somnului scade semnificativ. "Pe masura ce noaptea devine mai lunga, suntem tentati sa ne culcam mai devreme si sa ne trezim mai tarziu, fiind bulversati", spune expertul.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate