Dumitru Comănescu a obținut titlul pentru cel mai în vârstă bărbat din lume: „Să mă depășiți!”

Dumitru Comănescu, un bătrânel român în vârstă de 111 ani, este cel mai în vârstă bărbat din lume.

Distribuie pe:

Autor: C.G.


In articol:

Dumitru Comănescu este cel mai în vârstă bărbat din lume

Dumitru Comănescu, un bătrânel în vârstă de 111 ani și 7 luni din București, a devenit este acum, conform The Gerontology Research Group (GRG) „Cel mai Longeviv Bărbat în Viață al Planetei”. Într-o postare pe Facebook, Centrul pentru Seniori al Municipiului București a postat reacția bucureșteanului la aflarea acestei vești.

”Dragii mei, am primit cu emoție vestea cea mare, dar, în primul rând aș vrea să transmit condoleanțe familiei fostului lider mondial, Robert Weighton. Mă simt onorat și binecuvântat să fiu acum, oficial, cel mai vârstnic bărbat din lume și să reprezint România la cel mai inalt nivel! Este incredibil! Vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine, care m-au ajutat și susținut de-a lungul anilor, familiei, prietenilor și apropiaților. Dar mai ales, pentru tot, eu îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru că El a ales să fiu astăzi aici, pe primul loc în clasamentul celor mai în vârstă bărbați din lume. Vă multumesc pentru urări și gândurile frumoase, vă doresc multă sănătate și sper ca dumneavoastră să mă depășiți!”, a transmis bătrânul pentru Centrul pentru Seniori al Municipiului București.

Citeste si: Nelson Mondialu intervine în scandalul momentului. A șters pe jos cu Margherita de la Clejani: „Spune că e așa de la pastile. A consumat...”

Citeste si: Arestarea brutală și moartea sportivului George Floyd cutremură America! Madonna, criticată pentru o postare despre rasism: „Wow, rasismul a dispărut!”

Citeste si: Cinci decese provocate de coronavirus și alte 191 de cazuri de îmbolnăvire! Bilanțul în România

Dumitru Comănescu are 111 ani și se află pe locul trei în Cartea Recordurilor în topul celor mai bătrâni oameni din lume. Românul s-a născut pe 9 noiembrie 1908, în Provița de Jos, o comună din județul Prahova.

O vecină spune că deși este atât de bătrân, fostul inginer agronom este perfect lucid. „Este cu o minte lucidă. Mă întreba dacă mai sunt poteci, dacă mai merge lumea”, a povestit femeia, conform Digi24.ro.

Care este secretul longevității lui Dumitru Comănescu

Dumitru Comănescu spune că viața lungă se datorează familiei, dar și consumului de lapte și miere.

„Lapte și miere, dacă vrei să trăiești cât mine. Așa zicea (...) Eu cred că imunitate tot de aici a luat (…) Este în putere și cu mintea zdravănă”, a mai declarat femeia din Provița de Jos.

Dumitru Comănescu este cel mai în vârstă bărbat din lume

„La vremurile pe care acești oameni le-au prins ca și aer ca și condiții de viață, mi se pare ceva firesc. Nu e ceva ieșit din comun, dar nici ceva de zi cu zi. Este o zonă foarte bună la noi în sat, avem poluare zero. Nu avem nimic industrial în zonă care să polueze aerul”, a spus și un vecin pentru sursa mai sus citată.

În Provița de Jos mai sunt persoane care au ajuns și la 91 de ani sau care au depășit 100 de ani.

Foto: Centrul pentru Seniori al Municipiului București 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate