Dumnezeule, e un adevarat cosmar! Ce ti se intampla daca privesti pe cineva in ochi timp de 10 minute!

Un italian sustine ca a descoperit ceva infiorator! Totul se intampla doar daca indraznesti sa privesti in ochi pe cineva timp de 10 minute!

Autor: R.L.

Giovanni Caputo a facut un studiu pe un grup de 20 de persoana. Respectivii trebuia sa stea fata in fata, la distanta de un metru, si sa se priveasca ochi in ochi pentru 10 minute.

 

"Aceştia au trăit experienţe ciudate în afara corpului, au avut halucinaţii cu monştri, cu rudele lor şi cu propriul chip pe care începeau să îl vadă în locul chipului persoanei pe care o priveau în ochi.

„Descrierile participantilor au fost despre deformări ale feţei partenerului; vedeau feţele părinţilor decedaţi sau încă în viaţă; vedeau chipuri arhetipale de femei bătrâne, copii sau portretul unui strămoş; vedeau feţe de animale, cum ar fi pisica sau un leu şi chiar animale fantastice, precum monştri”, a declarat Giovanni Caputo.

În încăpere, lumina era destul de puternică astfel încât participanţii să poată vedea cu uşurinţă trăsăturile feţei şi sufiecient de slabă astfel încât percepţia culorilor să le fie diminuată.

La sfârşitul celor 10 minute de experiment, participanţii la studiu au fost rugaţi să răspundă unor chestionare. Una dintre întrebări se referea la „simptomele disociative”.

Disocierea este un termen folosit în psihologie pentru a descrie o întreagă gamă de experienţe psihologice care fac o persoană să se simtă detaşată de ceea ce este în jurul său: pierderea memoriei, a vedea totul în culori distorsionate, sau a simţi că

lumea nu este reală, pot fi provocate de abuz sau traumă, uneori şi de experienţe plăcute; de asemenea, droguri ca LSD-ul, alcoolul sau ketamina provoaca astfel de stări. În urma studiului psihologului italian s-a demonstrat că şi privitul ochi în ochi ne poate face să trăim aceste experienţe", scrie Realitatea.net care citeaza descopera.ro. 

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Vremea se raceste! Prognoza pentru luni si marti

Marina Dina are doi copilasi superbi! Prima imagine cu gemenii blondei! Wow, ce minuni!

Pepe a facut anuntul! "Acum, dupa ce m-am linistit un pic, va pot spune ca..."

Horoscop Zilnic Duminică 1 August 2021: LEUL va fi pus în situații stresante încă de la primele ore ale dimineții, iar VĂRSĂTORII nu pot accepta faptul că sunt momente în viață...

S-a deschis focul la granița României! Armata a intervenit imediat

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Jador a fost la un pas de moarte! Doar norocul l-a scăpat. „El plângea...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies