După 18 zile petrecute în focarul de infecție din Italia, Maria pleacă în Republica Moldova pentru a lupta împotriva coronavirus: „Cu viața mea apăr viața”

Maria, asistentă medicală de peste 20 de ani, a ales să plece în Republica Moldova pentru a lupta împotriva coronavirus, imediat după ce s-a întors din Italia.

Distribuie pe:

Autor: M.B.

După 18 zile petrecute în focarul de infecție din Italia, Maria pleacă în Republica Moldova pentru a lupta împotriva coronavirus: „Cu viața mea apăr viața”


In articol:

Pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne a apărut povestea Mariei, o asistentă medicală care luptă împotriva pandemiei de coronavirus riscându-și sănătatea pentru a-i ajuta pe cei care au cel mai mult nevoie. După ce a petrcut 18 zile în Italia, încercând să salveze viețile pacienților care nici măcar nu puteau respira singuri, s-a întors în România. Nu a durat mult și a anunțat că vrea să facă parte din echipajul care merge în Republica Moldova.

„La începutul lunii aprilie, Maria se îmbarca în avionul cu destinația Italia.

Se oferise voluntar în echipa medicală românească trimisă să ajute la salvarea persoanelor infectate cu coronavirus.

Cu 21 de ani de experiență în domeniul medicinii de urgență, fiind unul dintre cei mai buni asistenți medicali din cadrul SMURD, și-a spus că nimic nu o mai poate impresiona, însă primul contact cu spitalul unde a fost repartizată a fost unul teribil.
– Știam că pacienții sunt în stare foarte gravă, dar mi-am dat seama de nivelul tragediei abia când am pășit în saloane. Erau zeci de persoane care respirau doar cu ajutorul aparaturii medicale. Mulți dintre ei nu puteau vorbi, dar vedeam în privirea lor acel strigăt după ajutor care spunea: VREAU SĂ TRĂIESC!

Au urmat 18 zile de foc, multe dintre ele petrecute în totalitate în spital, pentru că foarte mulți pacienți erau în stare critică și orice secundă conta.

Citeste si: Informații-bombă despre tatăl lui Hamude, cercetat pentru ucidere din culpă! Bărbatul ar fi fost angajat de guvernul iordanian, ”al doilea om ca importanță după ministru”

Echipa medicală s-a întors cu bine în România, după 18 zile în Italia

Într-un final, echipa medicală românească s-a întors în efectiv complet și sănătos în România.

A doua zi după ce au ajuns în țară au fost anunțați că Moldova are nevoie de ajutor.
– Eu merg, a zis imediat Maria.
– Dar tocmai ce te-ai întors din Italia, nu vrei să stai acasă o perioadă să te odihnești?
– Vreau să merg în Moldova, pentru că Moldova e acasă! Dar nu să mă odihnesc, ci să-mi ajut frații.

Maria a plecat în Republica Moldova pentru a lupta împotriva coronavirusului

La câteva ore după anunț, echipa medicală românească era gata de îmbarcare spre Cahul, Republica Moldova, unde alți bolnavi, așteptau îngrijirea de care aveau atâta nevoie.

Maria, acest înger salvator, mereu cu zâmbetul pe buze, a fost printre primii care s-au urcat în avion.
– Nu îți e teamă, Maria?
– Teamă? Deviza noastră este “Cu viața mea apăr viața”. Cum să-mi fie teamă?

Ea este Maria, o femeie extraordinară, pe care o veți găsi mereu optimistă și gata să sară în ajutor, așa cum sunt de fapt toți Salvatorii noștri, în ciuda dramelor pe care le trăiesc și pe care le poartă doar în sufletele lor!

Maria, ție și întregii echipe, vă ținem pumnii să vă întoarceți acasă cu bine!
Cu respect, admirație și prețuire!”, au scris reprezentanții MAI pe Facebook.

Povestea emoționantă a Mariei nu i-a lăsat indiferenți pe români. Mesajul publicat de MAI a fost redistribuit de peste o mie de ori și 14.000 mii de români au reacționat în dreptul postării.

 

 

 

Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate