LIVE | Finala Survivor Romania fara descriere

"Dupa dealuri", regizat de Cristian Mungiu, este propus la nominalizarile Oscar 2013! Vezi cu ce filme se bate pentru aceasta sansa

Lungmetrajul "Dupa dealuri", de Cristian Mungiu, a fost inclus pe lista scurta de propuneri pentru nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun film strain, la editia din 2013.

Distribuie pe:

fara descriereLista nominalizatilor propusi pentru Oscar in 2013 mai cuprinde, pe langa filmul lui Mungiu, urmatoarele pelicule: "Amour", de Michael Haneke (Austria), "War Witch", de Kim Nguyen (Canada), "No", de Pablo Larraín (Chile), "A Royal Affair", de Nikolaj Arcel (Danemarca), "The Intouchables", de Olivier Nakache si Eric Toledano (Franta), "The Deep", de Baltasar Kormakur (Islanda), "Kon-Tiki", de Joachim Ronning si Espen Sandberg (Norvegia), "Sister", de Ursula Meier (Elvetia). Nominalizatii vor fi anuntati pe 10 ianuarie.

La inceputul lunii decembrie, Cristian Mungiu a acordat un interviu pentru New York Times in care spunea ca spera ca lumea sa fie incantata de pelicula sa si sa inteleaga ca este diferit de orice au mai vazut pana acum.

"Nu mi se pare corect sa am asteptari prea mari la Oscar, la genul de filme pe care le fac. Sper ca oamenii vor viziona filmul si vor avea rabdarea necesara pentru a intelege ca acesta este un tip diferit de cinema, dar care ramane tot cinema si ca nu e nimic rau in asta. Ma refer la comitetul Oscar, dar si la membrii cu drept de vot din Academia de film americana. E important sa existe mai multe optiuni in cinematografie, iar spectatorii sa isi spuna: «Hai sa mergem, vreau sa vad si acest tip de film», sa aiba aceasta libertate, sa poata sa aleaga. Insa nu poti sa faci un film care sa fie la fel de apreciat peste tot - la Cannes, la Oscaruri, in Romania. Faci doar tipul de cinema de care esti interesat, iar apoi destinul filmului isi urmeaza cursul, in contexte diferite, adresandu-se unor oameni diferiti", a marturisit el.

"Este dificil sa realizezi un film care propune un alt tip de cinematografie unui public mainstream si totusi sa obtina si o nominalizare la Oscar. Eu accept orice decizie se ia intr-o astfel de competitie cu conditia ca membrii sa fi vazut filmul. Cea mai mare problema la o tara ca Romania, in cinematografie, este ca desi reuseste sa aduca filme la Oscar, nu are resursele necesare pentru a se promova cat mai profesionist posibil" a mai declarat cineastul roman in Entertainment Weekly.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate