După focarele de coronvirus, un altul a fost descoperit! Se suspectează că pesta porcină a lovit din nou

Se suspectează că pesta porcină a lovit din nou după ce au fost găsite cadavrele a trei porci mistrezi, la marginea unei păduri din Timiş.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

După focarele de coronvirus, un altul a fost descoperit! Pesta porcină
După focarele de coronvirus, un altul a fost descoperit! Pesta porcină


In articol:

Cadavrele a trei porci mistreţi au fost găsite la marginea unei păduri din Timiş, iar în urma analizei s-a constatat că aceştia aveau pestă porcină. La nivelul Prefecturii Timiş a avut loc şedinţa Comitetului Local de Combatere a Bolilor în care au fost stabilite zone de protecţie şi tampon pe o rază de cinci kilometri, informează News.ro.

Citeste si: O româncă stabilită în Italia, executată cu trei focuri de armă în plină stradă

Pesta porcină lovește din nou?! Cadavrele a trei porci mistreți au fost descoperite la marginea unei păduri din Timiș 

Potrivit unui comunicat de presă, de sâmbătă, al Prefecturii Timiş, prefectul Liliana Oneţ a convocat o şedinţă a Comitetului Local de Combatere a Bolilor, ca urmare a apariţiei unei suspiciuni de pestă porcină la trei porci mistreţi. 

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

”În data de 21 mai, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş a fost anunţată de existenta a trei cadavre de mistreti, în vârstă de aproximativ 2-5 ani. Mistreţii se găseau la o distanţă de 100 m unul de celălalt, pe Fondul de vânătoare nr. 56 Chevereşu Mare aparţinând Asociaţiei de vânătoare Banat Forest Hunt. Au fost prelevate probe de către inspectorii DSVSA Timiş. In urma examinarii probelor a fost depistată pestă porcină africană la mistreti, iar probele au fost trimise la I.D.S.A. Bucureşti pentru confirmare. În cursul zilei de azi, I.D.S.A. Bucureşti a confirmat existenţa pestei porcine africane la cei trei misteţi, drept urmare, în cadrul şedinţei C.L.C.B. au fost luate măsuri conform actelor normative în vigoare”, se arată în comunicat.

Citeste si: Soluție inedită pentru o echipă de fotbal. Au rămas uimiți când au văzut tribuna plină în pandemie: „O reamintire că fotbalul fără suporteri nu este la fel"

În cadrul şedinţei a fost aprobat Planul de măsuri privind combaterea focarului de pestă porcină africană, fiind stabilită o zonă de protecţie de opt kilometri şi o zonă tampon de încă cinci kilometri, în care se va face supraveghere.

Citeste si: Bebeluş de două luni trântit pe jos de mama lui, italiancă, după o ceartă cu iubitul la un hotel din Timişoara

În zona de protecţie de opt kilometri, care cuprinde localităţile: Bacova, Sârbova, Hitiaş, Bazoşu Vechi, Bazoşu Nou, Dragşina şi Chevereşu Mare, se vor aplica restricţii de circulaţie a animalelor fără acordul medicului veterinar.

Zona tampon cuprinde următoarele localităţi: Buziaş, Căpăt, Dragoeşti, Topolovăţu Mare, Topolovăţu Mic, Şuştra, Petrovaselo, Recaş, Izvin, Remetea Mare, Bucovăţ, Moşniţa Veche, Albina, Uliuc, Icloda, Sacoşu Turcesc, Vucova şi Otveşti.

Urmatorul articol
Citește și:

Niciun nou caz de contaminare cu Covid-19 în China, o premieră de la declanşarea pandemiei

Veste uriașă pentru Simona Halep! Vedeta tenisului mondial e în culmea fericirii

Raed Arafat, luat la mișto de fostul președinte al Colegiului Medicilor din România

Gina Pistol l-a pipăit pe Smiley într-o zonă intimă! Imaginea a ajuns pe social media

Care sunt marii scriitori români care și-au înșelat soțiile și au avut o groază de amante

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies