E oficial! Măsuri din ce în ce mai drastice. Riști 9 ani de închisoare dacă faci asta

Ministerul de Justiție anunță reguli mult mai drastice în ceea ce privește infracționalitatea în timpul stării de urgență.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

E oficial! Măsuri din ce în ce mai drastice. Riști 9 ani de închisoare dacă faci asta
om după gratii

Infracțiuni săvârșite în regim agravat

Criza provocată de pandemia de coronavirus cu care se confruntă întreaga lume a obligat autoritățile din România să ia măsuri din ce în ce mai drastice pentru a stopa răspândirea virusului COVID-19.


In articol:

Ministerul Justiției a anunțat miercuri, 25 martie, că schimbă regulile în ceea ce privește infracționalitatea din perioada crizei cu care ne confruntăm. Astfel, a fost lansată o campanie cu numele „Toleranță zero față de infracțiuni”, prin care autoritățile îi avertizează pe cetățeni că pedepsele aplicabile în cazul infracțiunilor ce au loc pe perioada stării de urgență vor fi mult mai dure.

Citeste si: Care a fost ultima postare a cântărețului Cătălin Caragea, înainte să se sinucidă: „Moarte”

Citeste si: După ce s-a împăcat cu Bianca, Alex Bodi a fost făcut praf: „Te joacă pe degete. Am crezut că ai orgoliu, dar ai arătat contrariul țării întregi!”

Citeste si: Rafaela de la „Puterea Dragostei”, bătută de fostul iubit! Ce decizie a luat fosta concurentă? - evz.ro

Citeste si: Carantină totală în România? Ce spune Raed Arafat - bzi.ro

Citeste si: Antonia a izbucnit în lacrimi pe Internet. Ce a adus-o pe artistă în starea asta

„Orice infracţiune săvârşită împotriva unei persoane vulnerabile (bolnave) poate fi pedepsită în regim agravat. La pedeapsa prevăzută de lege pentru respectiva infracţiune se poate adăuga un spor de 2 ani de închisoare”,  a transmis Ministerul Justiției. 

Până la 9 ani de închisoare

Astfel, în cazul în care un infractor profită de starea precară de sănătate a unui pacient infectat cu coronavirus, persoana respectivă va petrece maximum 7 ani după gratii. Totodată, se poate ajunge până la 9 ani de închisoare dacă infractorul săvârșește un furt în perioada stării de urgență.

E oficial! Măsuri din ce în ce mai drastice. Riști 9 ani de închisoare dacă faci asta
coronavirus

„Tâlhăria calificată săvârşită prin folosirea de substanţe paralizante, care a avut ca urmare vătămarea corporală sau moartea victimei, dacă infractorul a profitat de starea vădită de vulnerabilitate a persoanei vătămate, datorată stării de sănătate (cum este boala COVID-19), se pedepseşte, în funcţie de ipoteză cu maximum 12, 14 sau 20 de ani de închisoare. Tâlhăria calificată care a avut ca urmare vătămarea corporală sau moartea victimei se pedepseşte cu maximum de 20 de ani de închisoare”, precizează Ministerul de Justiție.

Noile măsuri de adăugare a încă doi ani de închisoare se vor aplica și pedepselor pentru zădărcinirea combaterii bolilor, dar și pentru nerespectarea măsurilor impuse de lege.

„În cazul săvârşirii a trei infracţiuni de zădărnicire a combaterii bolilor în condiţiile menţionate anterior, maximul pedepsei va fi de 29 ani şi 4 luni închisoare. Declaraţiile false sau nedeclararea unor fapte către autorităţile abilitate poate fi pedepsită ca infracţiune. Dacă fapta este comisă profitând de starea de urgenţă, pedeapsa poate ajunge până la 7 ani de închisoare”, menţionează MJ.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

„Închiderea lumii” a împins-o spre gestul extrem. S-a sinucis de teama coronavirusului

Flick trece prin momente grele. Prietena lui a fost diagnosticată cu coronavirus. Mărturii de pe patul de spital

Leacul minune în sezonul rece. Te protejază mai bine decât un medicament. Cum îl folosim corect

Daca pana in momentul de fata ai crezut ca nu exista locul de munca perfect inseamna ca nu ai auzit despre Money-studio - job videochat !

Importanta utilizarii unor produse de calitate pentru par, cu cheratina, precum sampoane Alfaparf Milano de la beauty4ever.ro !

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies