E oficial! Nelu Tătaru a făcut anunțul. Ce se întâmplă de la 1 iunie în România?

Ministrul Sănătăţii anunţă o testare la nivel naţional pentru Covid-19, după 1 iunie: Facem cam la trei luni de la debutul pandemiei, tocmai pentru a evalua imunizarea populaţiei şi evoluţia ulterioară

Distribuie pe:

Autor: O.N.

E oficial! Nelu Tătaru a făcut anunțul. Ce se întâmplă de la 1 iunie în România?


In articol:

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, anunţă o testare a populaţiei la nivel naţional, după data de 1 iunie, aceasta urmând să fie realizată prin Institutul Naţional pentru Sănătate Publică. Testarea va avea rolul de a verifica nivelul de imunizare a populaţiei, dar şi de răspândire a virusului, la trei luni de la debutul pandemiei în România.

Începe testarea populației la nivel național

Nelu Tătaru a declarat, duminică, la Europa FM, că această testare îşi propune să evalueze starea de imunizare a populaţiei.

“Noi avem o testare pe care o facem, prin Institutul Naţional pentru Sănătate Publică şi Centrul pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile pe care o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei tocmai pentru a evalua starea atât a imunizării populaţiei, cât şi a evoluţiei ulterioare pe care o avem în colaborare cu OMS şi o facem la trei luni”, a spus ministrul Sănătăţii.

El a menţionat că această campanie va începe după data de 1 iunie.

“Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când se termină pandemia sau prima etapă a pandemiei, fiindcă noi nu coborâm. Astăzi avem 231 de cazuri, dar în contextul în care ieri a fost o zi de sâmbătă în care testările sunt un pic mai puţine decât în timpul săptămânii”, a transmis Nelu Tătaru.

Citeste si: Dezvăluiri uluitoare în dosarul de proxenetism în care este implicat și Alex Bodi. Cum erau ademenite fetele

Citeste si: Sfârșit cumplit pentru un bătrân din Huși. A murit de foame, singur, în propria casă

Citeste si: Puterea Dragostei 11 mai: Jador a intrat în direct și a făcut acuzații grave la adresa Ellei: „Lasă că și tu ai înșelat!”

E oficial! Nelu Tătaru a făcut anunțul. Ce se întâmplă de la 1 iunie în România?

El a precizat că evaluarea va fi făcută în funcţie de numărul de cazuri care va fi la acel moment, iar bugetul depinde de modul cum vor fi realizate testele, dacă vor fi serologice sau moleculare.

Nelu Tătaru a mai precizat că aceste teste vor fi făcute şi în funcţie de zone, unele cu focar mai mare şi altele cu focar mai mic, urmând să fie testaţi voluntarii.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate