LIVE | Finala Survivor Romania fara descriere

E oficial. Să fie asta salvarea României? Începe testarea unui medicament pentru COVID-19

În curând, România începe testarea unui medicament pentru coronavirus făcut de o companie americană.

Distribuie pe:

Autor: O.N.

E oficial. Să fie asta salvarea României? Începe testarea unui medicament pentru COVID-19

Începe testarea unui medicament pentru COVID-19

România va începe în doar câteva săptămâni testarea unui medicament pentru COVID-19 făcut de o companie americană, potrivit  președintelui Societății Române de Microbiologie, reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila.


In articol:

Citeste si: George Burcea nu o poate uita pe Andreea Bălan? Amănuntul care l-a dat de gol. Ce a putut să posteze pe rețelele de socializare

Citeste si: Claudia Pavel și fiul ei își cresc imunitatea natural: „În fiecare seară îi dau lui Noah usturoi cu miere”

Citeste si: Te poți reinfecta cu coronavirus odată vindecat? Am aflat răspunsul

Rafila a anunțat că acest medicament care urmează să fie testat în țara noastră a avut rezultate încurajatoare după primele teste. În România se va face studiul clinic de faza 3 pentru acest nou medicament. 

„Am făcut demersuri la biroul OMS pentru Europa și mă bucur că am reușit să includem și România, probabil Institutul Matei Bals, pe lista centrelor unde se va face studiul clinic de faza 3 pentru acest medicament.

E oficial. Să fie asta salvarea României? Începe testarea unui medicament pentru COVID-19

Studiul va înrola mai mulți pacienți din mai multe țări, alături de alte produse, astfel încât la sfârșitul lui să existe suficiente argumente pentru autoritatea americană, FDA, să poată da aprobarea de producție și punere pe piață. În câteva luni de zile cred că acest medicament va fi disponibil”, a spus prof. univ. dr. Rafila pentru Digi 24.

România se apropie de scenariul 4

România se apropie cu pași repezi de scenariul 4. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, până în momentul de față sunt 1.952 de cazuri de coronavirus în total în România, din care 192 de noi cazuri au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 46 de oameni au murit.

Dintre cele 1.952 de persoane confirmate pozitiv 180 au fost declarate vindecate și externate (55 la Timișoara, 85 la București, 19 la Iași, 7 la Craiova, 11 la Constanța și 3 la Cluj).

E oficial. Să fie asta salvarea României? Începe testarea unui medicament pentru COVID-19

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a vorbit despre vârful epidemiei de coronavirus din România, care va avea loc la jumătatea lunii aprilie, conform estimărilor specialiștilor.

„Dacă avem un vârf lin, atunci avem şi o cădere mai lină, cu posibilitatea unui vârf mai mic în toamnă, dar deja suntem imunizaţi ca şi indivizi şi atunci el va fi un vârf foarte mic, având în vedere că poate în şase luni vom avea şi acel vaccin. Dacă avem un vârf foarte ascuţit, atunci vom avea şi efecte nefaste, cu cazuri critice şi cu destul de multe decese” a precizat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit Digi24.ro.

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate