Ea este femeia care a căzut victima farsei cu tabloul lui Picasso îngropat la Tulcea: "Mi-au spus că fac parte din proiect de artă" - Cine a făcut, de fapt, copia picturii

Distribuie pe:

Autor: R.L.

 

Mira Feticu, scriitoarea care a venit din Olanda după ce a primit indicii că la tulpina unui copac din Tulcea este tabloul „Cap de Arlechin” al lui Picasso, dispărut în 2012, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că este dezamăgită că tabloul este fals şi va scrie o carte despre aventura trăită.

Mira Feticu a declarat, pentru MEDIAFAX, că a fost anunţată printr-un e-mail că tabloul găsit este realizat de cel mai mare falsificator european, iar ea şi colegul ei fac parte dintr-un „proiect de artă”.

„Încă nu se ştie nimic clar (dacă e fals sau adevărat tabloul – n.r.). Mâine vom sta la aceeaşi masă, când ne întoarcem în Olanda. Ne întâlnim cu cei doi artişti. Ei (scenografii – n.r.) mi-au scris un e-mail şi mi-au spus că facem parte dintr-un proiect de artă care îl promovează pe Picasso şi că tabloul pe care l-am găsit este realizat de cel mai mare falsificator european”, a declarat Mira Feticu.

Scriitoarea de origine română spune că e dezamăgită, dar va scrie o carte după aventura trăită.

„Sunt dezamăgită. De la început mi-am spus că s-ar putea să nu fie adevărat, că s-ar putea să fie o glumă, dar m-am simţit datoare să vin în România şi să verific. Nu ştiu ce să spun acum, dacă voi cere sau despăgubiri. Se spune că trebuie să dormim o noapte.

Azi noapte (duminică – n.r.) spuneam că o să o fac (le voi cere despăgubiri – n.r.), acum, nu ştiu. Când voi ajunge în Olanda şi când voi vorbi cu ei, o să ştiu ce fac. Voi scrie o carte despre aventura pe care am trăit-o, despre cum e să faci parte dintr-un astfel de proiect de artă”, a mai spus Mira Feticu.

Tabloul "Cap de Arlechin" pictat de Pablo Picasso, pe care Mira Feticu că a crezut că l-a găsit într-o pădure din judeţul Tulcea, s-a dovedit a fi o farsă făcută

de doi producători de teatru din Belgia, relatează Die Presse şi televiziunea olandeză Nos.

Doi producători de teatru belgieni au fost în spatele farsei. Aceştia au îngropat tabloul la data de 31 octombrie în pădurea din Tulcea, iar în ziua următoare au trimis şase scrisori anonime cu locaţia picturii şi instrucţiuni pentru găsirea acesteia. Scrisorile au fost trimise la trei adrese din România şi trei din Olanda.

Producătorii şi-au anunţat ulterior victimele prin e-mail că mesajul a fost o farsă, inspirată dintr-o piesă de teatru numită „Copia adevărată”, care a avut premiera săptămâna trecută la Anvers.

sursa

Abonează-te pe

Citește și:

Cumplit! E doliu în lumea fotbalului! Un dublu asasinat a avut loc

O familie mare şi fericită! Valentina Pelinel, la masă cu Cristi şi Mihaela Borcea! Din peisaj nu a lipsit nici actualul iubit al Mihaelei! Cum au fost prinşi de paparazzi

Un tânăr din Brăila a furat dintr-un magazin două parfumuri ieftine. Paznicul l-a văzut și l-a executat. Ce s-a întâmplat acum

Horoscop 21 Ianuarie 2021: astazi, pentru Scorpioni, surprizele nu au oprire

SE RIDICĂ restricțiile: Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă

Nu mai mânca banane dacă ai această boală! Problemele de sănătate se pot agrava. Medicul Diana Zaharia avertizează

Familiile Măceșanu și Melencu, față-n față cu Dincă. „A fost o bătaie de joc”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies