Echipajul de pe Staţia Spaţială Internaţională a primit o unealtă prin e-mail

Echipajul de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) a putut fabrica, în spaţiu, cu ajutorul unei imprimante 3D, o cheie al cărei design şi instrucţiuni de construire au fost trimise prin e-mail de la sol, informează AFP.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereEste pentru prima dată când echipajul de la bordul ISS şi-a putut fabrica o unealtă necesară, graţie unei imprimante 3D fabricate special pentru a funcţiona în imponderabilitate.

Cheia a fost proiectată de Made in Space, compania californiană care a creat şi imprimanta 3D, care a fost deja utilizată la bordul ISS, dar doar pentru structuri testate şi descărcate la sol.

De această dată, unealta a fost desenată şi testată pe Terra, apoi designul a fost trimis prin e-mail către imprimantă, care a realizat obiectul în circa patru ore, potrivit unui comunicat al companiei Made in Space.

"Cheia a fost creată cu piese detaşabile, fără să aibă nevoie de alte materiale", a precizat compania.

Un prototip a fost imprimat într-un laborator californian şi trimis apoi la NASA pentru a fi verificat înainte ca structura să fie transmisă ISS.

Întregul proces, de la concepere la execuţie, a durat mai puţin de o săptămână.

Cheia, alături de alte obiecte imprimate la bordul ISS, va fi adusă pe Terra pentru a fi comparată cu alte obiecte realizate de imprimante 3D în condiţii de gravitaţie.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate