Echipamente pentru manichiura de salon pe care le poți folosi și acasă

Autor: Clara Ionescu

Manichiura perfectă poate fi realizată și acasă! Cu ajutorul echipamentelor potrivite, dar și cu o anumită experiență în domeniul unghiilor tehnice, acasă pot fi realizate manichiuri corecte și aspectuoase.

Persoanele care au absolvit cel puțin un curs de bază în domeniul manichiurii pot să construiască cele mai frumoase manichiuri la domiciliu. Fie că doresc doar să își facă singure manichiura acasă pentru a nu mai depinde de programările lunare de la salon, fie că vor să își deschidă propriul salon, un lucru e clar -  cu echipamentele și instrumentele potrivite, rezultatele pe care le vor obține vor fi excepționale!

Echipamente de bază pentru realizarea manichiurii acasă

Echipamentele comune ce pot fi folosite atât acasă, cât și la salonul de manichiură sunt: freza de unghii, lampa pentru unghii și aspiratorul de praf. Acestea trebuie să funcționeze perfect, să fie confortabile în utilizare. Design-ul acestora este, de asemenea, cel care contează, astfel încât să se potrivească și să se încadreze în decor.

Lampa pentru unghii

Unul dintre echipamentele indispensabile pentru a realiza o manichiură cu gel sau cu ojă semipermanentă este lampa pentru unghii.

Foarte populare în domeniul manichiurii, lampile UV pentru unghii sau lămpile LED ajută la întărirea materialului aplicat pe unghie în câteva secunde.

Lampa LED are o durată de viață mai mare decât lampa UV, iar timpul de uscare în aceasta este mult mai rapid.

Mai exact, lampa LED polimerizează gelurile în aproximativ un minut, iar lampa UV o face în aproximativ 2 minute.

Citeste si: Vlăduța Lupău a pășit, din nou, în cabinetul medicului estetician. La ce intervenție a apelat îndrăgita artistă- kanald.ro

Citeste si: Momentul în care un actor rus și-a tăiat venele pe scenă, în fața publicului îngrozit. Motivul este incredibil VIDEO- stirileprotv.ro

De asemenea, lampa LED asigură un flux instant de lumină și are o durată de funcționare de până la 50.000 de ore, pe când la cea UV, neoanele trebuie schimbate la o perioadă de 6 luni.

Lămpile pentru manichiură sunt disponibile în mai multe variante de putere și dimensiuni, astfel că cele mai mici pot fi folosite de persoanele care își fac singure manichiura la domiciliu, iar cele mari sunt ideale pentru a fi utilizate în saloanele de înfrumusețare.

Freza de unghii

Freza de unghii sau pila electrică este un echipament care se folosește, de regulă, de persoanele care au cel puțin un curs de bază în domeniul manichiurii.

Curățarea unghiei naturale, îndepărtarea cuticulelor, modelarea gelului sau îndepărtarea acestuia sunt unele dintre cele mai importante acțiuni care se realizează cu ajutorul frezei electrice.

O freză electrică de unghii poate fi echipată cu mai multe tipuri de capete de freză, cunoscute și sub denumirea de bituri. Acestea din urmă sunt diferite în funcție de material, abrazivitate și forma pe care o au.

Citeste si: ”Ea a murit cu oful lui. Probabil că fiul Zinei se aștepta să moștenească niște sume mari de bani.” Ce dezvăluiri dureroase a făcut patronul azilului în care Zina Dumitrescu a locuit- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 2 aprilie 2023. Ce sfânt este celebrat în calendarul ortodox?- stirilekanald.ro

Citeste si: Din ce face bani acum fosta soție a lui Dinu Maxer? Determinată din fire, artista nu a profesat niciodată în domeniul studiat și s-a reprofilat- radioimpuls.ro

Astfel, după tipul de material din care sunt realizate, există bituri de unghii din carbid, din titan și din ceramică. După tipul de abrazivitate, capetele de freză pot fi de duritate foarte fină, medie, mare și foarte mare.

Cele foarte fine sunt folosite în general pentru șlefuirea finală a suprafeței tehnice, pe când cele fine sunt utilizate la îndepărtarea ojei semipermanente sau pentru finisarea materialului din zona cuticulei. Capetele de freză de duritate medie sunt folosite la îndepărtarea gelului sau a bazelor mai gumoase. Cele dure și foarte dure sunt ideale pentru îndepărtarea acrylgelului.

Aspirator de unghii

Unul dintre cele mai importante echipamente de unghii care nu lipsesc din salonul de manichiură, dar care poate fi folosit și acasă, de persoanele care au o specializare în domeniu, este aspiratorul de unghii. Acesta este o necesitate mai ales în cazul utilizării frezei de unghii care provoacă foarte mult praf. Pentru sănătatea căilor respiratorii, un aspirator de praf este esențial întrucât captează praful din aer. Astfel, atât tehnicienii, cât și clienții lor sunt protejați.

Pe lângă faptul că protejează sănătatea plămânilor, un aspirator de unghii ajută la economisirea timpului care ar putea fi petrecut pentru curățarea prafului de pe masa de lucru.

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Calendar Ortodox, Duminică, 2 aprilie 2023. Află ce sfinți sunt prăznuiți astăzi

Când se difuzează „Iisus din Nazaret” în 2023. Programul pe zile

Zodiile care se vor îndrăgosti până peste cap în aprilie 2023. Vezi ce nativi își găsesc sufletul pereche

Şengül din serialul Totul pentru familia mea, în postura neașteptată de cameraman! Iată cum a fost surprinsă recent celebra actriță Fadik Sevin Atasoy pe platourile de filmare!...

Calendar ortodox 2 aprilie 2023. Ce sfânt este celebrat în calendarul ortodox?

“Dacă ar fi adevărat, pe mine personal m-ar întrista.” Ce a discutat Mara Bănică cu Deea Maxer la telefon, după ce s-a zvonit că și-a părăsit familia pentru un medic estetician

„Sper din tot sufletul să conștientizeze că are nevoie de ajutor”. Maurice Munteanu a reacționat după ce Ana Morodan a fost reținută de poliție, fiind prinsă sub influența...

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies