Educația finlandeză: 8 motive pentru care sistemul de învățământ din această țară este cel mai bun din lume

Fără teste standardizate, fără școli private și fără stres. Iată principiile pe care se focalizează educația finlandeză, iar sistemul de învățământ a obținut în mod repetat cea mai bună clasificare la nivel mondial. Oare cum procedează școlile și profesorii pentru a stimula performanțele excepționale ale elevilor?

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Educația finlandeză: 8 motive pentru care sistemul de învățământ din această țară este cel mai bun din lume
Educația finlandeză: 8 motive pentru care sistemul de învățământ din această țară este cel mai bun din lume


In articol:

Probabil că ai remarcat principiile standardizate bazate pe memorarea lecțiilor și munca intelectuală intensă, care durează multe ore. Deși este adevărat că o astfel de strategie poate încuraja performanțele în domeniul științelor exacte cum sunt matematica, fizica sau chimia, mesajul transmis pare a fi „muncește mai mult, dar trăiește mai puțin”. Se pare că educația finlandeză a identificat un răspuns util pentru această dilemă, reușind să mențină rezultatele excepționale ale elevilor fără să propună o abordare care periclitează sănătatea sau reduce complexitatea vieții din afara spațiului școlar.

Citeste si: Bomba despre pensii şi pensionari. Atenţie! Acuzații de abuzuri la Guvern - evz.ro

De-a lungul anilor Finlanda a inițiat numeroase reforme care au revoluționat complet sistemul de învățământ. Oare elevii din această țară stau în camere cu puțină lumină, cu multe calculatoare și respectă un program foarte lung de studiu? Nu. Se stresează pentru a obține note mari la teste standardizate la nivelul întregii țări? În niciun caz. Finlanda promovează un sistem de învățământ holistic, care pune accentul în mod egal pe excelență și echitate.

 
Iată de ce educația finlandeză se situează pe primul loc în lume:

 
1. Nu există teste standardizate

Deși acest gen de teste sunt utilizate de obicei pentru evaluarea cunoștințelor elevilor la fiecare materie, completarea testelor grilă sau răspunsurile la întrebările generice nu semnifică în mod cert competența într-un anumit domeniu pentru că este posibil ca elevii să învețe numai în apropierea testului și să uite rapid cunoștințele dobândite după aceea.

Citește mai mult pe eva.ro


Citește și:

Finlanda: Patru morti si 20 de raniti dupa ce un autobuz a cazut de pe un pod

Semnificatia numelui: ce reprezinta numele Lidia

Atac in Finlanda! Mai multe persoane au fost injunghiate de un atacator

VIDEO Europa ne fura copiii, iar statul roman tace! Doi copii de origine romana au fost luati de catre autoritatile finlandeze de langa mama lor! Romania, trezeste-te!

Medicul legist Cristian Stan a demontat toate miturile legate de COVID-19: „Scade dramatic capacitatea imună a plămânilor şi atunci...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies