Educaţia sexuală, obligatorie în şcoli! Un subiect controversat

Educaţia sexuală ar putea deveni o materie obligatorie în şcolile din România.

Distribuie pe:

Autor: M. B.

 
Mai mulţi senatori şi deputaţi din România au depus un proiect de lege care pervede ca orele de educaţie sexuală şi cele de educaţie pentru sănătate să fie predate în şcoli cel puşin o dată pe semestru. 
 
Prin acest proiect politicienii speră ca numărul sarcinilor în rândul minorelor să scadă, având în vedere că România are cea mai ridicată rată de avort din Europa: 480 de avorturi la 1000 de sarcini.
Aşadar, jumătate din copiii concepuţi la noi în şară sunt avortaţi, rata fiind de două ori mai mare decât media din Uniunea Europeană. 
 
Proiectul prevede şi programe care să-i informeze pe elevi în legătură cu bolile cu trasnmitere sexuală pentru a preveni răspândirea acestora. Mulţi adulţi nu văd necesitatea educaţiei în şcoli şi sunt se opun vehement acestei idei din teama că cei mici vor învăţa să facă sex şi vor fi mult mai curioşi în legătură cu acest aspect al vieţii. 
 
„Avem nevoie de educaţie pentru sănătate în sensul informării părinţilor şi nu prin prisma educaţiei sexuale. La ciclul primar trebuie să îţi cunoşti organismul.
Noi suntem de acord cu educaţia pentru sănătate, dar nu sub denumirea de „educaţie sexuală”, pentru că va speria foarte mulţi părinţi, care nu vor înţelege mesajul. Suntem ţara cu cei mai mulţi copii care au copii. Programa trebuie construită atent de către cei de la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, iar numai profesorii de biologie să o predea, nu diriginţii care sunt profesori de sport, desen sau alte materii”,
a declarat pentru EVZ, Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi.
 
 
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

A pierdut sarcina! Vedeta i-a ascuns soţului ce s-a întâmplat

Doliu în lumea artistică! Boala a învins-o. S-a stins la doar 31 de ani

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Aroganța de milioane de euro a lui Ion Țiriac. Nu o să îți vină să crezi ce a făcut!

Vine iarna adevărată în România! Cod portocaliu și galben de ninsori și viscol! Avertismentul ANM

Surpriza anului! Cu cine se va căsători Denise Rifai? Este un bărbat celebru

Imagini șocante la un Spital de Psihiatrie din România. O asistentă a fost înjunghită

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies