Stiri

Efecte uluitoare ale eclipsei din America!

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A.M.


Efecte uluitoare ale eclipsei din America!
icon photo
S-a facut noapte in mijlocul zilei si nimic nu a fost mai interesant in acele momente unice. Milioane de oameni au privit uimiti eclipsa totala de soare, vizibila de pe teritoriul Statelor Unite! Fenomenul astronomic are, insa, efecte asupra intregii Planete, mai ales cand se produce in jurul datei de 17 a lunii!
 Doua minute de intuneric in plina zi! Atat a durat eclipsa totala de soare din Statele Unite ale Americii, prima dupa 1918. Fenomenul a lasat pe toata lumea "cu ochii in soare", inclusiv pe presedintele Donald Trump.

In timp ce intreaga populatie a ramas cu ochii-n soare, doi indragostiti au demonstrat ca nicio eclipsa nu le poate lua ochii unul de la celalat. Cei doi au ales sa-si uneasca destinele chiar in momentul culminant al evenimentului astronomic, practic, in plina.... noapte.
Efecte uluitoare ale eclipsei din America!

 Ca un facut, cu numai cateva ore inaintea acestei eclipse istorice, un cutremur de 5 pe Richter s-a produs in America centrala, in regiunea Chiapas din Mexic. Au urmat alte seisme, dintre care cel mai rasunator... cutremurul din Ischia, Italia. Doua persoane au murit, iar altele au fost ingropate sub daramaturi. Neincetat au luptat echipele de salvare! Ca prin minune a fost salvat si un barbat, aflat in locuinta prabusita peste el.

Institutul Geologic american nu are dovezi care sa ateste ca exista o legatura directa intre fenomenul de eclipsa totala si cutremure, dar... forta gravitationala exercitata in astfel de momente este mult mai mare!
Potrivit sciencenotes.org, acestea declanseaza cunoscutele valuri oceanice, care pot creste nivelul apei si cu 10 metri si... intensifica pana la de trei ori nivelul activitatii seismice.
Daca acesta apare pe radare ca fiind deja scazut, nu exista riscul sa devina pericol imediat.

O alta asociere este, insa, interesanta in cazul Eclipsei istorice din Statele Unite. S-a produs in apropierea zilei a 17 a lunii, despre care italienii cred ca este de rau augur. Aceasta pentru ca, in litere romane, numarul 17 este considerat anagrama mortii.

Numarul 17 are legatura si cu unul dintre cele mai mari dezastre aviatice din toate timpurile. Cursa MH17 Malaysian Airlines s-a prabusit pe 17 iulie 2014, la ora 17. Avionul, un Boeing 777, era la exact 17 ani de la primul sau zbor, care a avut loc pe 17 iulie 1997.

Nu in ultimul rand, pe 17 august anul acesta a avut loc atentatul de la Barcelona. in Biblie, insa, numarul 17 simbolizeaza „depasirea inamicului" si „victoria totala". Dumnezeu a biruit pacatele oamenilor rebeli, atunci cand a inceput sa inunde pamantul prin ploaie pe data de 17 a lunii a doua ebraice.

stirilekanald.ro

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Femeia din Botosani care a cantat non-stop o saptamana pe patul de spital a murit! Vezi aici in ce conditii dramatice a decedat Valeria Iurescu icon photo

Vedete

Femeia din Botosani care a cantat non-stop o saptamana pe patul de spital a murit! Vezi aici in ce conditii dramatice a decedat Valeria Iurescu

In 2013, cazul unei femei din judetul Botosani soca opinia publica, Valeria Iurescu cantand non-stop, vreme de o saptamana, pe patul de spital.

Titlu secțiune