Efectele Coronavirus. Un gigant se pregătește de o decizie radicală. Câți oameni vor fi afectați

Situația creată de pandemia de Coronavirus are efecte la nivel global și din punct de vedere financiar. H&M ia în calcul să concedieze mii de angajați. 

Efectele Coronavirus. Un gigant se pregătește de o decizie radicală
Autor: D.A.

In articol:

Efectele Coronavirus. Un gigant se pregătește de o decizie radicală
Efectele Coronavirus. Un gigant se pregătește de o decizie radicală

Grupul suedez H&M, al doilea mare retailer de modă la nivel mondial, analizează disponibilizarea temporară a zeci de mii de angajați din cauza Coronavirus. Decizia este a doua în defavoarea angajaților, asta după ce gigantul suedez a închis magazinele din Germania, SUA și Marea Britanie.

Simultan cu disponibilizarea temporară vor fi însă reziliate definitiv și numeroase contracte de muncă, scrie presa spaniola. La acest moment, 3.441 din 5.062 de magazine ale sale din întreaga lume sunt închise, ca efect al coronavirus.

"Răspândirea rapidă a coronavirusului COVID-19 și măsurile publice extraordinare luate în întreaga lume pentru a încetini răspândirea virusului au determinat o situație excepțională pentru oameni, comunități și afaceri", argumentează compania, care propune acționarilor să nu mai fie achitate dividende.

H&M, profit uriaș. Totuși, vor urma disponibilizări?

H&M, cu 177.000 de angajați la nivel global, a raportat pentru 2018 vânzări de 210 miliarde de coroane suedeze (aproximativ 20 miliarde euro). Grupul suedez este al doilea mare retailer de modă din lume, după proprietarul Zara, grupul spaniol Inditex. În România, H&M operează o rețea de peste 55 de magazine.

Zara a închis 3.785 de magazine la nivel global

Proprietarul Zara a închis 3.785 de magazine la nivel global în urma izbucnirii coronavirusului. Inditex, proprietarul spaniol al retailerului, a avertizat că pandemia a avut un „impact foarte important” asupra afacerii sale.

Citeste si: “Eu am leșinat.” Oana Lis, mușcată de o haită de 20 de câini- kfetele.ro

Grupul, care conduce și retailerii Pull & Bear și Bershka, a declarat că a fost nevoit să închidă temporar magazine din 39 de piețe de pe glob, potrivit Daily Mail.

În prezent, niciun magazin din Marea Britanie nu a fost afectat, dar lanțul „urmărește îndeaproape” sfaturile guvernului, a declarat un purtător de cuvânt pentru MailOnline.

Citeste si: Adevărul despre tatăl lui Culiță Sterp! De ce nu apare niciodată în pozele de familie și ce relație are cu artistul

Citeste si: Situație disperată pentru Lora. Artista vorbește despre probleme financiare: „Ne vom drămui”

Citeste si: Adrian Sârbu, mesaj alarmant în plină plină pandemie de coronavirus: „Până să murim de virus, o să îngropăm România”

Citeste si: Medicii români despre Covid-19. Dr. Octav Ginghină: "Nimeni nu ar trebui să se simtă în siguranță"

Citeste si: Cum poți afla dacă ai Coronavirus. Israel a creat HaMagen pentru smartphone

Acesta a declarat că în prezent este „prea devreme” pentru a cuantifica impactul viitor al focarului asupra operațiunilor sale pentru restul anului, dar este „pe deplin încrezător” în puterea și flexibilitatea alegerii sale în privinţa afacerilor.

 

 

Vânzările grupului au scăzut cu 24,1 la sută în primele două săptămâni ale lunii martie. Vor rezerva o provizie de 287 de milioane de euro (262,9 milioane de lire sterline), deoarece focarul reduce valoarea inventarului său pentru perioada de primăvară/ vară.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Nu e suficient doar să îți dorești, ci să alegi metoda potrivită de a-ți trimite dorințele către Univers. Cel mai bun mod de a-ți îndeplini visele: "Fricile sunt o...

Zodia vedetă a zilei! Ei sunt nativii care se reconectează cu o persoană din trecut! A reapărut în viața lor cu un scop

Calendar Ortodox, duminică, 29 ianuarie 2023. Sărbătoare cu cruce roșie în sfânta zi de duminică!

Sfinții Trei Ierarhi 2023. Citește cea mai puternică rugăciune, dar și acatistul Sfinților Trei Ierarhi

SE TAIE PENSIILE din România?! Marius Budăi a făcut anunțul în direct la TV: Am auzit tot felul de lucruri

„Sunt o femeie tânără.” Denisa Filcea, judecată pentru ținuta pe care a purtat-o

Bombă politico-mondenă. Mihai Bendeac se înscrie în PSD

Calendar Ortodox, duminică, 29 ianuarie 2023. Sărbătoare cu cruce roșie în sfânta zi de duminică!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies