El a creat cea mai cunoscuta imagine cu Mos Craciun!

Batranul gras si zambaret imbracat in costumul rosu cu puf alb nu a fost intotdeauna imaginea clasica a lui Mos Craciun.

Distribuie pe:

Autor: Catalina Lohan

fara descriereResponsabil pentru aspectul iconic al Mosului este Haddon Sundblom, care a desenat personajul pentru reclama in anii ‘30 pentru o cunoscuta bautura racoritoare acidulata.

Cea mai cunoscuta imagine a lui Mos Craciun a fost schitata de Haddon Sundblom, in anii 30, cand artistul a desenat o serie de reclame pentru compania Coca-Cola. Totusi, Mos Craciun imbracat in rosu si alb nu a fost inventat de compania care produce bautura racoritoare. "White Rock" a folosit un personaj similar in 1915 intr-o reclama la apa minerala.

fara descriereApoi, "Puck magazine" a aparut cu o imagine asemanatoare in anii 20. Totusi, figura lui Sundblom a devenit cea mai cunoscuta. El a personalizat mai mult caracterul, desenand un Mos mai in varsta, cu aspectul unui bunic zambaret. Desenele lui Haddon Sundblom au avut un impact atat de puternic incat personajul sau defineste Mosul in toata lumea. Si dupa atatia ani, compania de bauturi foloseste tot desenele sale.

In 1996, compania concurenta a incercat sa revolutioneze imaginea lui Mos Craciun, cu un personaj... albastru! Esecul a fost unul epic!

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate