Vedete

El e dresorul roman care vrea sa ajunga la Cesar Millan! Cainii lui Mihai Nae sunt campioni! Foto!

Mihai Nae dreseaza caini de cand avea 14 ani, iar acum este unul dintre cei mai buni instructor canini de la noi din tara. Isi doreste sa mearga la inceputul anului 2018 la cursurile organizate in America de celebrul Cesar Millan, dar pana atunci obtine premii dupa premii cu cainii de care se ocupa.

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: G.G.


El e dresorul roman care vrea sa ajunga la Cesar Millan! Cainii lui Mihai Nae sunt campioni! Foto!icon photo

Mihai Nae ofera cateva tipsuri despre cum ar trebui sa iti pregatesti cainii ca sa devina campioni, cate ore de antrenamente sunt necesare pe zi, dar si cum sa le mentii patrupezilor atentia atunci cand ii pui la treaba. 

 

 

“Ca sa poti aspira la titlul de campion este nevoie sa dedici timp in functie de clasa la care participi. Eu am avut acest an norocul ca doi caini nascuti in scoala noastra de dresaj sa iasa campioni la clase diferite. Max a iesit campion pe Romania la clasa 6-9 luni par lung.

Pentru a reusi acest lucru este importanta gena cainelui, grija pe care stapanul o are pentru al lui catel si ma refer la intretinerea acestuia gen periaje dese, dar si de antrenament, de disciplina, formarea mersului de ring, cat si fixarea pozitiei de concurs, pentru ca arbitrul sa poata analiza anatomia respectivului exemplar. 

Un alt exemplar ce ma face mandru deja de cativa ani este Lara, o femela care anul acesta a iesit campioana in Bulgaria clasa munca, cu care am lucrat la o varsta frageda dresajul de disciplina elementara, cat si partea de paza. Lara este absolventa a mai multor examene de lucru cu probe utilitare cum ar fi atacul pe infractor, semnalizare la gasirea infractorului, paza la infractor, urma etc. Lara a avut nevoie sa lucreze aproape zilnic pentru a ajunge la acest nivel.

Lara are 4 ani si a muncit de la varsta de 4 luni aproape zilnic cu pauzele antrenamentelor fiind destul de scurte. Stimulentul este foarte important in formarea unui caine si este cel obisnuit fiind bazat fie pe hrana, fie pe jucarie”, spune Mihai Nae


 

Reporter: Cate ore pe zi lucrezi cu cainii?

Mihai Nae:  Intre 30 si 45 de minute.

R.: Cum pregatesti cainii ca sa devina campioni? Ce ii inveti practic? Ce tip de exercitii?

M.N.: Depinde la ce titlu aspira insa cum a fost in cazul Larei antrenamentele zilnice pot fi ceva mai lungi tinand cont ca si conditia fizica conteaza. Dresajul de disciplina elementara executat corect cat si dresajul de ring in cazul expozitiilor nationale si internationale stau la baza oricarui inceput.

R.: Cum le atragi atentia daca nu mai vor sa coopereze?

M.N.: Hrana este cea care ma salveaza, stimulentul care poate fi destul de diferit. De la carne la diferite jucarii speciale de dresaj.

R.: Ce rase de caini se dreseaza cel mai greu?

M.N.: Nu cred ca exista rasa care sa se preteze la educatie mai greu. Diferenta consta in stilul de trai pe care il are cainele alaturi de stapan si de tabieturile acestora.

R.: De la ce varste pot participa la concursuri?

M.N.: De la 4 luni.

R.: Ce rezultate ai obtinut pana acum la campionate cu cainii de care te ocupi?

M.N.: Anul acesta am iesit campion alaturi de Max, un caine nascut si educat in scoala noastra de dresaj la clasa 6-9 luni par lung in cadrul Campionatului de Ciobanesc German si tot anul acesta, cu Lara, la clasa munca la campionatul Bulgariei, alaturi de Sabina stapana Larei. Lara fiind tot un caine nascut in scoala noastra de dresaj.

R.: Cu ce fel de caini concurati de obicei?

M.N.: Concuram cu orice rasa, insa Ciobanescul German este ceea ce ma pasioneaza.

R.: Ai dresat si caini de vedete! Cu cine ai lucrat si care au fost rezultatele?

M.N.: Am lucrat cu cainele Mihaelei Tatu, Paula Seling, Amna, cainele antrenorului Liviu Ciobotariu, beagle-ul lui Mistreţu, cainele Daniela Gyorfi si acestia sunt doar cativa…

 
Mama băieţelului omorât de câini e disperată! Crede că şi al doilea fiu al ei este în pericol! Puştiul va fi coleg la şcoală cu băiatul care şi-a ucis bunica EXCLUSIVicon photo

Titlu secțiune

Oana Roman, cadou fabulos de la Moş Nicolae. Uite ce haină de blană superbă a primit vedeta FOTO EXCLUSIVicon photo

Vedete

Oana Roman, cadou fabulos de la Moş Nicolae. Uite ce haină de blană superbă a primit vedeta FOTO EXCLUSIV

Oana Roman, cadou fabulos de Moş Nicolae. uite ce a primit îndrăgita vedetă.

Titlu secțiune