El este romanul care va sari cu parasuta de la o inaltime de peste 10.000 de metri! Daca reuseste el o sa bata recordul detinut de... alt roman!

Gabriel Dan Chiriac este romanul care va incerca saptamana urmatoare sa sara cu parasuta dintr-un balon cu aer cald, de la peste 10.000 de metri altitudine! Adica de la inaltimea la care zboara avioanele de linie! Daca va reusi, el o sa stabileasca un nou record, cel precedent fiind vechi de 42 de ani, fiind stabilit tot de un roman!

Distribuie pe:

fara descriereGabriel Dan Chiriac, inainte de un salt obisnuit cu parasutaLa peste 10.000 de metri altitudine, temperatura este foarte scazuta, aerul rarefiat, iar parasutistul si cei doi piloti ai balonului cu aer cald vor fi nevoiti sa poarte haine speciale, care sa-i protejeze de frig si, mai ales, sisteme de sustinere a respiratiei, intrucat aerul e foarte rarefiat.

Incercarea va avea loc intr-o zi a saptamanii viitoare, data nefiind una fixa din cauza modificarilor meteo. Evenimentul se va desfasura pe Aerodromul Sanpetru, din Brasov.

fara descriereGabriel Dan Chiriac, dupa un salt-test din perioada antrenamentelor pentru marea saritura de la peste 10.000 de metriLa 20 august 1970, generalul Grigore Bastan, comandant al Trupelor de Parasutisti si loctiitor pentru Parasutisti al Comandantului Aviatiei Militare, a stabilit recordul national de parasutare de la 10.000 de metri altitudine, cu o cadere libera de 7.000 de metri. Bastan a murit in 1983, la 61 de ani.

Lansarea cu parasuta de anul acesta va avea loc dintr-un balon cu aer cald pus la dispozitie de Ion "John" Istrate, echipa beneficiind si de sprijinul Aeroclubului Romaniei.

fara descriereAsa este echipat parasutistul. Pe casca exista o camera video de mare rezolutie pentru a surprinde cat mai fidel experientaCel care va executa lansarea este instructorul de parasutism Gabriel Dan Chriac, iar pilotii balonului sunt Mihai Ilie, Secretar General al Federatiei Aeronautice Romane, pilot si instructor de zbor, si Conta Mugurel Ionescu, instructor si inspector de zbor in cadrul Aeroclubului Romaniei.

sursa foto: adevarul.ro, peste10000m.wordpress.com

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate