Ela Crăciun dezvăluie meniul său zilnic în perioada de alăptare

Ela Crăciun a apelat la nutriţionist pentru a realiza meniul zilnic în perioada în care alăptează.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

 

Mama unui băieţel de aproape o lună, vedeta TV este atentă ca alimentele pe care le-a inclus în meniu să fie sănătoase, prielnice celui mic şi prietenoase, în acelaşi timp, cu celulita.

Ela, cea mai cunoscută bloggeriţă de parenting din showbiz, s-a destăinuit pe blogul ei, www.elacraciun.ro, postând lista completă a alimentelor pe care le consumă de-a lungul unei săptămâni. 

“Deşi unii sunt de părere că alăptarea te ajută să slăbeşti, am foarte prietene care mi-au povestit cum după sarcină au început să ia

şi mai mult în greutate. Corpul nostru trece prin nişte schimbări în timpul sarcinii, dar asta nu trebuie să fie o scuză pentru a ne lăsa pe tânjeală. E normal ca dacă mănânci mult să se vadă totul pe corpul tău. Şi vă spun asta fără să mă exclud, pentru că şi pentru mine lupta cu kilogramele e una permanentă dată fiind relaţia mea specială cu dulciurile.

Nici în timpul sarcinii şi nici în timpul alăptării nu trebuie să ne comportăm ca şi când mâncăm pentru doi sau să trăim cu impresia că trebuie să mâncăm cât mai mult pentru a avea lapte. Nu cantitatea alimentelor e importantă, ci calitatea lor şi aportul de nutrienţi pe care ni-l oferă.

Nu încerc să spun că ar trebui să încercăm să slăbim după ce naştem, ci că ar trebui să ne ferim de nişte greşeli care în viitor se pot transofrma în frustrări.

Am stat de vorbă cu prietena mea nutriţionist, Dr Ruxandra Pleşea şi iată ce am aflat răspunsurile la următoarele întrebări:

Cât ar trebui să slăbim pe lună după ce

am născut?
Ce ar trebui să mănânc dacă alăptez?
Există alimente care mă ajută să suplimentez cantitatea de lapte?
Există alimente interzise?
Mai luăm vitamine când alăptăm?
Ceaiurile pentru lactaţie, medicamente şi alte produse care promit un lapte mult şi bun?”, a scris vedeta pe blogul ei.

Ela Crăciun a postat răspunsurile la aceste întrebări pe blogul ei şi a inclus detalii despre meniul zilnic pe care îl are în această perioadă

“Ziua 1

MIC DEJUN
-2

porţii de cereale  (secară, ovăz, mei , etc) făra adaos de zahar + ¼ de cană de fructe uscate sau fructe de pădure+2 linguriţe de seminţe/ nuci mărunt tăiate
-1 pahar de lapte/iaurt semidegresat de capră sau vegetal
GUSTARE:
– 1 kefir/sana/iaurt de băut mare de capră şi 3 sâmburi de nucă
PRÂNZ:
-Salată mare de legume proaspete cu 2 linguriţe de ulei în ea, lămâie şi multe condimente
-120 gr piept de pui/ curcan la grătar
-1/2 cană de paste integrale fierte (sau paste fără gluten, paste de
orez)
GUSTARE:
-2 fructe proaspete
CINA:
-Salată de ton cu legume cu o conservă de ton în suc propriu (maxim 120 gr), legume proaspete (roşii, castraveţi, ardei, ceapă), frunze verzi (salată, rucola, spanac), morcov ras
-1 felie de pâine integrală sau ½ de cană de paste integrale gătite

Ziua 2

MIC DEJUN
-1 porţie de cereale de mic dejun fără adaos de zahăr + ¼ de cană de fructe uscate sau de pădure+2 linguriţe de seminţe
-1 pahar de lapte/ iaurt semidegresat de capră/ vegetal/ vacă
GUSTARE:
– 2 fructe proaspete la alegere
PRÂNZ:
-Salată mare de legume proaspete, (roşii, castraveţi, rucola, ardei gras) cu 2-3 linguriţe de ulei în ea, lămâie şi multe condimente
– 2 felii de caş de capră uşor sărat
-1/2 cană de quinoa fiartă cu puţină sare/ 1 felie de pâine integrală sau 1/2 cană de paste integrale fierte
GUSTARE:
-1 felie de pâine integrală cu un ou fiert şi jumătate de ardei gras
CINA:
-120 gr peşte la grătar sau la cuptor sau 80 grame friptură de vită
– garnitura de legume la grătar, la abur sau la cuptor (dovlecei, ardei, vinete, broccoli, ceapa, etc) +2 linguriţe de ulei deasupra
-1 cartof mediu copt în coajă sau copt cu rozmarin

Ziua 3

MIC DEJUN
-sandwich cu brânza şi legume cu 2 felii de pâine integrala unse cu muştar, 2 felii de caş sau telemea slabă de capră şi multe legume proaspete (ardei, andive, frunze verzi)
GUSTARE:
-1 fruct proaspăt
PRÂNZ:
-ciorbă de legume
-1 cană de mâncare mazăre/ năut sau salată de legume cu năut fiert (frunze verzi de rucola, spanac, roşii cherry, boabe de năut fiert, sos cu ulei balsamic, puţină sare)
-1 felie de pâine integrală
-sau salata Taboulleh şi pate de hummus întins pe ½ de lipie
GUSTARE:
-2 fructe proaspete
CINA:
-120 gr piept de curcan sau peşte / păstrav la grătar cu legume la grătar sau proaspete/ salată de murături, 2 linguriţe de ulei
-1/2 cană de paste integrale sau orez sau 1 cană de mamăliguţă

Ziua 4

MIC DEJUN
-Omletă cu 2 oua şi o felie de caş sau telemea de capră+ legume proaspete (ardei/ frunze verzi)
-1 felie de pâine integrală
GUSTARE:
-2 fructe proaspete
PRÂNZ: (se poate comanda de la restaurant)
-Un bol de supă cremă de linte
-1 cană de orez gătit simplu sau cu legume
GUSTARE:
-1 fruct proaspăt la alegere sau un bol cu capşuni
-1 mână de nuci crude
CINA:
-salată de legume proaspete sau legume sote
-120 gr friptură de pui/ curcan cu legume la grătar cu 2 linguriţe de ulei şi multă zeamă de lămâie
-1 felie de pâine integrală prăjită, sau ½ cană de quinoa fiartă în salata de legume

Ziua 5

DEJUN
-Sandwich cu somon afumat cu 2 felii de pâine, 60 gr somon afumat, multe frunze de rucola, rosii cherry, oregano uscat
-un pahar de kefir de capră
GUSTARE:
-2 fructe proaspete
PRÂNZ: (comanda la restaurant)
-Supă cremă de roşii sau de dovleac cu crutoane
-120 gr piept de pui la grătar cu legume la gratar
GUSTARE:
-1 fruct proaspat
CINA:
-1/2 cană de paste integrale fierte+ o mână de frunze de rucola, roşii cherry, un morcov ras, 5 măsline negre, 3 linguriţe de ulei de măsline preset la rece, o felie mare de brânza de capra bucăţele
Ziua 6
MIC DEJUN
Gustare cu mei: Se pune seara la înmuiat mei bob fin, 2-3 linguri, iar dimineaţa se scurge apa şi se amestecă cu alte 2 linguri de cereale integrale, 2 linguriţe de miere, un măr ras şi multă scorţişoară, câteva stafide
GUSTARE:
-Sandwich cu avocado moale întins pe o felie de crackers Wassa+ 2 felii de ardei gras
PRÂNZ (comanda la restaurant)
-Salata Taboulleh+1/2 lipie+3 linguri de hummus
GUSTARE:
-2 porţii fructe proaspete
CINA:
-200 gr Peşte la grătar cu multe legume sote sau legume la abur (broccoli, morcov, dovlecei, vinete, ceapa) cu 3 linguriţe de ulei, oţet balsamic şi 2 linguriţe de parmsesan ras peste legume, multe condiment precum oregano/ bucuioc, piper

Ziua 7

MIC DEJUN
Sandwich cu ton -2 felii de pâine integrala, 60-80 gr ton în suc propriu+frunze verzi, lămâie, 3 măsline, roşii/ardei/ alte legume proaspete la alegere
GUSTARE:
2 fructe proaspete
PRÂNZ:
Ciorbă de pui cu legume
O felie de pâine integrală
GUSTARE:
O mana de fructe uscate+nuci+ seminţe
Un pahar de fresh de fructe şi legume (măr+morcov+ghimbir sau morcov cu frunze de spanac)
CINA:
Legume cu brânză la cuptor, se folosesc legume în cantitatea dorită/ ciuperci şi un cartof mediu+ 3 felii de brânză de capra, 3 linguriţe de ulei de măsline, plante aromate”

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ioan Burculeţ, specialistul Kfetele.ro pe Astrologie: Vibraţiile şi aspectele săptămânii 19 – 25 Noiembrie. Câteva zodii vor trece prin CUMPENE MARI

Paula Chirilă, declaraţii inedite despre noul iubit! Ce a atras-o cel mai mult la bărbatul de lângă ea

Tu știi ce conține cabanosul de la magazin? Iată câți nitriți are!

Cele mai frumoase urari de la multi ani pentru cei dragi

Ne confruntăm cu o nouă pandemie! Mai poate fi oprit SUPER Coronavirusul?

Oana Zăvoranu l-a făcut de râs pe celebrul Cove de la Pro Tv în întreaga țară! Ce făcea acesta în pat. Querida nu mai are limite

Începe o criză a rachetelor nucleare.  China face un pas spre război

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies