Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009

Elena Udrea a primit o condamnare la 8 ani de închisoare, pentru instigare la luare de mită, în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009.

Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Elena Udrea și-a aflat sentința de la Curtea de Apel București. Potrivit procurorilor, în anul 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, evaziune fiscală și delapidare.

După aproximativ patru ani de cercetare judecătorească, dosarul Elenei Udrea a ajuns la final.

Din primele informații, Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru spălare de bani. Mai mult, aceasta a primit și o condamnare de 5 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită.

Citeste si: Elena Udrea a anunțat că are Covid chiar înainte de ziua în care trebuia să se prezinte la tribunal în procesul de corupție privind finanțarea campaniei din 2009

Procurorul DNA a cerut o pedeapsă și în cazul Ioanei Băsescu, aceasta a fost judecată pentru delapidare de fonduri și instigare la spălare de bani. Pedeapsa Ioanei Băsescu ar putea ajunge la 15 ani de închisoare.

Citeste si: Andreea Marin, despre mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: „Nu exista nicio atracție pentru mine”- bzi.ro

IOana Băsescu
Ioana Băsescu

Potrivit datelor venite de la procurori, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală, în timpul campaniei din 2009. Aceste sume au fost administrate atât de Elena Udrea, cât și de Ioana Băsescu. De asemenea, Dan Andronic a fost și el trimis în judecată în acest dosar.

Dan Andronic
Dan Andronic

Ce spune DNA

„Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare.

 

Citeste si: Elena Udrea și Adrian Alexandrov s-au despărțit?! Afaceristul a rupt tăcerea: „Ne-am ferit destul de mult...”

Remiterea foloaselor infracţionale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă”.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Criminalul din Onești făcea amenințări încă din 2018! Gheorghe Moroșan: „Cu armă de foc voi face și eu dreptate! Să nu vă fie de glumă!”

Răsturnare de situație! Șoferița care a lovit mortal două fete și-a schimbat total declarațiile

Gina Pistol, aluzii clare pentru Smiley! Ce vrea prezentatoarea de la cântăreț, înainte de a naște

Andreea Marin s-a măritat cu Ștefan Bănică junior pentru faimă?

Dezvăluirea momentului despre Bill Gates! Care e adevărata avere a milionarului? Nimeni nu ştia

Oana Zăvoranu l-a făcut praf pe Mădălin Ionescu. Ce a spus actrița despre soția sa: ”L-a nenorocit”

"Biden a capitulat în fața Iranului!" Rechizitoriu nemilos la adresa președintelui SUA

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies