Elevii intră în vacanță pentru o săptămână! Începând cu 8 februarie va fi anunțat cum se vor desfășura orele

Elevii intră în vacanța intersemestrială, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Elevii intră în vacanță
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, elevii intră în vacanță pentru o săptămână. Todată, cel de-al doilea semestru va fi anunțat în data de 2 februarie, atunci profesorii și elevii vor afla dacă se întorc fizic la școală sau rămân să facă cursurile online.

În cadrul unei emisiuni de televiziune, Sorin Cîmpeanu a anunțat că examenele școlare din acest an se vor ține la datele planificate, cu prezența fizică.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț despre grădinițe: ”Rămân deschise și în scenariul verde, galben și în cel roșu”

Citeste si: Previziuni sumbre ale Babei Vanga. Ce se va întâmpla în curând- bzi.ro

Școlile se redeschid fizic în toate localitățile care se încadrează în scenariu verde, cu relativ puține cazuri. Copiii vor putea merge fizic la școală. În cazul în care localitatea intră în scenariu roșu, vor continua să meargă copiii de grădiniță și ciclul primar, iar ceilalți vor face cursurile online.

Copiii care au certificate medicale vor continua cursurile online și după data de 8 februarie

Totodată, ministru educației a mai susținut că copiii care au contraindicații, certificate medicale, ei vor putea să continue să facă cursurile online și după data de 8 februarie, chiar dacă restul colegilor se vor întoarce la școală.

Elevii și profesorii vor mai avea o zi liberă de 1 iunie 2021, Ziua Copilului. Iar vacanța de vară va începe pe 18 iunie 2021. Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar se încheie la data de 4 iunie 2021.

Bacalaureatul începe pe 14 iunie cu probele orale, iar din 28 iunie vor începe probele scrise. Rezultatele se vor afișa pe 5 iulie 2021.

Citeste si: Ministrul Educației, declarații de ultimă oră: ”Profesorii vor fi motivați financiar să recupereze orele”

De asemenea, pentru clasele a VIII-a, anul școlar se încheie la data de 11 iunie. Elevii de clasa a VIII-a încep examenul de Evaluare națională în 22 iunie, iar rezultatele sunt așteptate în 29 iunie.

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ella de la Puterea Dragostei s-a logodit! Anunțul a fost făcut chiar de ea: ”Să ne fie într-un ceas bun”

Amna a spus tot adevărul despre eliminarea de la Survivor România! Cât de greu i-a fost în competiție

Rudele pacienților internați la Matei Balș așteaptă informații despre cei dragi! Oamenii sunt disperați: ”Am aflat de la știri”

Lora vorbește despre bătătile primite de la Dan Badea: „Stăteam înghesuită şi am plâns”

Simona Halep, în STARE DE ŞOC! A PIERDUT o sumă imensă de bani. S-a aflat totul

Ceaiul care poate declanșa cancer la colon. Mulți români continuă să-l bea fără să știe la ce se expun. Medicul Laura Ene avertizează

Un virus nou, transmis de la animale la oameni, descoperit în Rusia. Viitoarea pandemie?

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies