Elevii primesc 500 de lei de la stat. Care sunt condițiile pentru a beneficia de tichetele sociale și când se depun cererile

Tichete sociale pentru rechizite 2022. Iată ce valoare au tichetele sociale pe care urmează să le primească elevii și care sunt condițiile pentru a beneficia de acestea!

Autor: Ioana Enache

In articol:

Tichete sociale pentru rechizite 2022. Cu scopul de a preveni abandonul școlar, statul a decis acordarea elevilor din învățământul preșcolar, primar și gimnazial unor tichete sociale pentru rechizite.

Iată ce valoare au tichetele sociale pe care urmează să le primească elevii și care sunt condițiile pentru a beneficia de acestea!

Ce valoare au tichetele sociale pentru rechizite 2022

Tichete sociale pentru rechizite 2022. În anul școlar 2022-2023, statul a decis să intervină în sprijinul elevilor fără posibilități materiale prin acordarea unor tichete sociale pentru rechizite și materiale școlare.

Citeste si: Voucherele de vacanță, pe cale să expire. Cum au scos acestea „la alb” afacerile din turism?| EXCLUSIV

Tichetele sociale pe care urmează să le primească elevii din învățământul preșcolar, primar și gimnazial au valoarea de 500 de lei și au ca scop achiziționarea de rechizite și materiale școlare.

Citeste si: Cine este Sebastian Crăciunescu, bărbatul cu care și-a unit destinul Geta Sterp- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul făcut de Andreea Marin, după 5 ani de relație cu Adrian Brâncoveanu: „Nu am regrete deloc”. Ce decizie a luat fosta „Zână a Surprizelor"..- bzi.ro

Elevii primesc 500 de lei de la stat. Care sunt condițiile pentru a beneficia de tichetele sociale și când se depun cererile

Elevii primesc 500 de lei de la stat. Care sunt condițiile pentru a beneficia de tichetele sociale și când se depun cererile

[Sursa foto: Freepik]

Unde se depun cererile pentru tichetele sociale pentru rechizite 2022

Tichete sociale pentru rechizite 2022. În cazul preșcolarilor, cererile pentru tichetele sociale de rechizite se depun la primărie, alături de acte care să dovedească valoarea veniturilor familiei.

În cazul elevilor din ciclul primar și gimanzial, cererile pentru tichetele sociale 2022 se depun de către reprezentantul familiei la secretariatul unității de învățământ unde este înscris elevul.

Pe lângă cereri, sunt necesare actele ce dovedesc veniturile și componența familiei.

Cererile pentru acordarea tichetelor sociale pentru rechizite se depun în termen de 5 zile de la începutul anului școlar 2022-2023. Mai exact, data limită este 10 septembrie 2022.

Citeste si: Tichete sociale 2022. În ce magazine pot fi folosite cardurile de 250 de lei pentru alimente de bază

Având în vedere că cererile se depun după începerea școlii, elevii vor intra în posesia acestor tichete în luna septembrie, după ce vor începe cursurile.

Care sunt condițiile pentru a beneficia de tichetele sociale pentru rechizite 2022

Ca să intre în posesia tichetelor sociale pentru rechizite 2022, cei interesați trebuie se îndeplinească următoarele condiții:

  • venitul lunar net pe membru de familie pentru copiii din învățământul de stat primar și gimnazial realizat în luna anterioară depunerii cererii să fie de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară, adică 1275 lei;
  • venitul lunar net pe membru de familie pentru copiii din învățământul de stat preșcolar este de până la 284 lei;
  • să facă dovada înscrierii copilului la grădiniță sau școală.
Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Calculator salariu BRUT și NET. Cum se calculează aceste venituri în 2022

De ce au fost blocate 10.000 de carduri sociale. Beneficiarii au încercat să păcălească statul

Tichete sociale 2022. În ce magazine pot fi folosite cardurile de 250 de lei pentru alimente de bază

Horoscop 6 Octombrie 2022. O zi a deciziilor și a schimbărilor

Se întâmplă chiar acum lângă România! NATO a luat decizia

Beni nu a fost prezent la nunta Getuței Sterp. Mama Geta a clarificat situația în timpul petrecerii

Examenul de permis se schimbă! Vești de ultima oră din Parlament

Reghecampf, situație din ce în ce mai dificilă – Antrenorul este la un pas să își piardă slujba, din nou

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies