Eliminarea tatuajelor – posibilă în cadrul clinicilor de specialitate

Tatuajele reprezintă, pentru mulți dintre cei care le au, o amintire a unui eveniment important din viața lor sau a unei persoane dragi, un motto pe care se bazează întreaga lor viață etc.

Distribuie pe:

fara descriere

Cei care intră într-un salon de specialitate pentru a-și face astfel de desene nu se gândesc la posibilitatea ulterioară de eliminare a tatuajelor, fiind siguri că le vor păstra pentru tot restul vieții.

Vin însă momente când simbolul tatuat nu mai are aceeași însemnătate și atunci începe căutarea celor mai eficiente și sigure metode de eliminare a acestuia. Trebuie menționat încă de la bun început că procedura de îndepărtare a cernelii este una foarte complicată, cu efecte nocive asupra pielii. Realizarea intervenției într-un cadru nespecializat, care nu corespunde celor mai înalte standarde de igienă, este foarte periculoasă, iar utilizarea unor aparate necorespunzătoare poate atrage după sine probleme mult mai grave.

Eliminarea tatuajelor – ce presupune această procedură?

Studiile arată că aproximativ jumătate dintre cei care și-au făcut un tatuaj regretă alegerea făcută. De obicei, în această categorie se regăsesc cei care apelează la aceste simboluri corporale doar pentru a fi în trend sau pur și simplu ca urmare a unui impuls de moment. Există însă și persoane pentru care tatuajele au avut la început o însemnătate, dar care, în momentul de față, nu și le mai doresc.

Indiferent de situație, îndepărtarea tatuajelor reprezintă un întreg proces, care se poate întinde pe durata a mai multe ședințe, iar refacerea pielii depinde foarte mult de capacitatea de vindecare a organismului, dar și de dimensiunea desenului, de amplasarea sa și de profesionalismul cu care a fost realizat (tatuajele efectuate de experți sunt mult mai ușor de scos, pentru că se presupune că cerneala a fost injectată mai uniform și la aceeași adâncime).

Cea mai eficientă metodă de eliminare a tatuajelor, și singura de altfel, este cea efectuată cu ajutorul laserului, o procedură care necesită anestezie locală fie prin injecție, fie prin aplicarea unei creme locale. Senzațiile resimțite sunt asemănătoare celor din timpul realizării tatuajului, însă au de obicei o intensitate mai redusă (acest lucru depinde foarte mult de sensibilitatea fiecăruia).

Acțiunea laserului asupra pielii este foarte puternică. Practic, particulele luminoase ale laserului distrug particulele de pigment din profunzimea pielii, permițând ulterior sistemului imunitar să curețe epiderma de pigment în mod natural. Eliminarea are loc gradual, pe straturi. De aceea, sunt necesare mai multe ședințe pentru îndepărtarea completă a tatuajului. Desigur, eficiența procedurii depinde foarte mult și de eficiența laserului utilizat. Tocmai de aceea, spuneam la începutul articolului că îndepărtarea tatuajelor trebuie făcută într-un cadru adecvat, cu aparatură performantă.

Eliminarea tatuajelor în cadrul Clinicii de Beauty Cerasela Brumă

Într-una dintre cele mai renumite clinici de înfrumusețare din țară, Cerasela Brumă, îndepărtarea tatuajelor se realizează cu ajutorul uneia dintre cele mai eficiente metode laser. Pe site-ul ceraselabruma.ro este descrisă acțiunea laserului PicoWay, ce constă în impulsuri de foarte scurtă durată (picosecunde).

În acest mod, energia furnizată de laser nu se transformă în căldură, așa cum se întâmplă în cazul celorlalte tratamente cu laser, ci în energie mecanică, spărgând astfel cerneala tatuajului în particule minuscule, pentru ca, ulterior, sistemului imunitar să îi fie ușor să le elimine complet.

Cel mai mare avantaj al laserului PicoWay este faptul că poate fi folosit pe orice fototip, fără a lăsa nici cea mai mică urmă sau cicatrice la suprafața pielii, iar Clinica Cerasela Brumă este singura din Constanța care deține această inovație. Desigur, în funcție de dimensiunea tatuajului, pentru îndepărtarea completă a acestuia va fi necesar un anumit număr de ședințe, care va fi stabilit de către specialiștii clinicii.

Dacă te numeri printre cei pentru care tatuajele existente nu mai reprezintă ceea ce simbolizau la început, apelează la cea mai sigură și nouă metodă de eliminare a tatuajelor în cadrul Clinicii Cerasela Brumă!


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate