Elon Musk vede un viitor sumbru și e pus pe concedieri. Cel mai bogat om din lume se pregătește pentru recesiune: „Ne îndreptăm spre o iarnă economică” | EXCLUSIV

Economistul Adrian Negrescu a reacționat, în exclusivitate pentru WOWbiz.ro, la decizia companiei Tesla de a renunța la 10% din angajați.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

Într-un email trimis de CEO-ul companiei Tesla către angajați, acesta a anunțat noi concedieri și a avertizat în privința economiei, față de care are „un presentiment rău”.

Duminică, doi foști angajați Tesla au intentat un proces împotriva producătorului de mașini electrice pentru încălcarea legilor federale, pe motiv că nu au fost notoficați cu cel puțin 60 zile înainte.

Elon Musk: „Recesiunea este inevitabilă la un moment dat.”

Elon Musk vede un viitor sumbru și e pus pe concedieri la Tesla. Anunță asta o recesiune

Musk a clarificat situația concedierilor, motivând că, în final, Tesla va rămâne cu 3,5% mai puțini angajați, pentru că o parte din cei 10% care vor pleca în perioada următoare vor fi înlocuiți cu alții, plătiți cu ora.

„Cred că într-un an de acum încolo numărul nostru de angajați va fi mai mare atât în salariați, cât și în cei care muncesc cu ora”, a precizat Elon Musk.

Cât despre procesul intentat de foștii angajați, nemulțumiți de modul în care au fost dați disponibilizați, Musk nu își face probleme că va afecta prea mult Tesla.

Citeste si: Șerban Huidu, momente de sinceritate. Mesajul pe care i l-a transmis lui Găinușă, după ce relația lor s-a răcit- kfetele.ro

„Acela este un proces cu consecințe minore. Orice este legat de Tesla primește titluri bombastice, fie că este vorba despre un accident de bicicletă, fie că este ceva mai serios”, a spus Elon Musk.

Întrebat recent, la Forumul Economic din Qatar, despre posibilitatea intrării în recesiune anul acesta, din cauza pandemiei și a dificultăților aduse de războiul din Ucraina, CEO-ul Tesla.

„Recesiunea este inevitabilă la un moment dat. O recesiune este mai probabil să fie decât să nu fie. Nu e o certitudine”, a recunoscut Elon Musk.

Citeste si: Ungaria, un model pentru România în privința plafonării prețului benzinei? Cum s-ar putea impune măsura la noi?| EXCLUSIV

Adrian Negrescu, economist: „Acum plătim, practic, factura crizei COVID-19 și o vom plăti cu vârf și îndesat un an și jumătate.”

Elon Musk vede un viitor sumbru și e pus pe concedieri la Tesla. Anunță asta o recesiune
Adrian Negrescu, economist

Specialiștii sunt și ei îngrijorați de viitorul economiei mondiale, dat fiind faptul că, în decurs de nici 3 ani de zile, omenirea se confruntă cu consecințele pandemiei de coronavirus, ale unui război care schimbă regulile jocului în sectorul energetic și cu probleme de aprovizionare cu materii prime, cum ar fi semiconductoarele.

„Știți expresia <<Winter is coming!>>? Din păcate spre asta ne îndreptăm, o iarnă economică, pentru care marile companii internaționale se pregătesc de pe acum. O iarnă economică caracterizată printr-o scădere semnificativă a activității industriale la nivel internațional, printr-o recesiune mondială, fără de care economia, la modul în care funcționează în modul de față, nu se va putea însănătoși. Va trebui să trecem prin această iarnă economică, pentru ca abia în 2024 economia mondială să-și revină.(...) Acum plătim, practic, factura crizei COVID-19 și o vom plăti cu vârf și îndesat un an și jumătate.(...) Dacă Statele Unite au început să tușească deja din punct de vedere economic, Europa deja a făcut gripă, iar România, probabil din toamnă, va fi la terapie intensivă”, le-a explicat Adrian Negrescu jurnaliștilor WOWbiz.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ungaria, un model pentru România în privința plafonării prețului benzinei? Cum s-ar putea impune măsura la noi? | EXCLUSIV

„M-am săturat să apară tot felul de tiriplici care vin şi îşi dau cu părarea” Ce spun specialiștii despre dilema modificării Codului Fiscal? | EXCLUSIV

Ce impact va avea salariul minim european asupra veniturilor românilor. Aurelian Dochia, semnal de alarmă cu privire la pericolele pe care le poate o astfel de măsură | EXCLUSIV

Soția lui Alexandru Arșinel, transportată de urgență la spital. Necazurile se țin lanț în familia regretatului actor: "Sperăm să fie bine"

Vestea anului în România! Toți românii vor fi notificaţi. Guvernul a decis chiar acum

„M-am umflat tot.” Cum s-a afișat Liviu Vârciu pe rețelele de socializare. Greșeala pe care a făcut-o în vacanță

Soția lui Mouratoglu, GELOASĂ pe Halep. INCREDIBIL cum s-a RĂZBUNAT pe Simona!

Ce impact va avea salariul minim european asupra veniturilor românilor. Aurelian Dochia, semnal de alarmă cu privire la pericolele pe care le poate o astfel de măsură | EXCLUSIV

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies