
In articol:
- Adrian Negrescu, economist: „În justiție nu cred că Musk va pierde.”
- Adrian Negrescu despre Elon Musk: „Numărul celor care îi vor răul a crescut foarte mult, mai ales după ce a manipulat cu bună știință piața cripto.”
După ce Musk a anunțat oficial că vrea să se retragă din achiziționarea platformei de social media, conducerea Twitter a amenințat că-l va da în judecată și că-l va obliga să finalizeze tranzacția pentru suma de 44 de miliarde
de dolari, pentru care cele două părți au bătut palma în aprilie.Adrian Negrescu, economist: „În justiție nu cred că Musk va pierde.”
Încercarea omului de afaceri de origine sud-africană să renunțe la tranzacția pentru Twitter va arunca gigantul rețelelor de socializare într-o bătălie lungă în instanță și îi va prăbuși valoarea la bursă, după luni de dispute publice care i-au știrbit reputația și au scăzut moralul angajaților. Avocații lui Musk au acuzat Twitter în repetate rânduri că a refuzat să ofere date concrete despre numărul de utilizatori falși din rețeaua sa, însă, de cealaltă parte, Twitter susține că a respectat termenii înțelegerii de la bun început.
„Elon Musk, acest bad boy al economiei mondiale, merită o lecție și poate că aceasta va veni din tentativa cel puțin originală de a prelua Twitter. O lecție va veni, cu siguranță, probabil din partea organelor de reglementare. În justiție nu cred că Musk va pierde, pentru că va fi greu de dovedit că acțiunile sale au determinat pierderi cuantificabile la nivelul celor clamate de investitori”
Adrian Negrescu despre Elon Musk: „Numărul celor care îi vor răul a crescut foarte mult, mai ales după ce a manipulat cu bună știință piața cripto.”
Chiar dacă Twitter reușește, cumva, să îl oblige pe Musk să scoată toți banii sau se va alege cu 1 miliard de dolari, suma menționată în clauza de despărțire, o judecată va aduce noi provocări pentru companie. Twitter ar putea să fie forțată să publice date despre performanțele companiei, care o vor pune sub lupa analiștilor financiari de pe Wall Street. Rețeaua socială a fost pentru prima dată pe plus în 2018, după 12 ani de existență.
„Musk își merită însă cu vârf și îndesat o lecție, o sancțiune financiară, iar numărul celor care îi poartă sâmbetele, care îi vor răul a crescut foarte mult, mai ales după ce a manipulat cu bună știință piața cripto. Twitter, pe de altă parte, și-a pierdut din strălucirea de altădată, iar temerile lui Musk privind existența unui număr uriaș de conturi false pot fi privite ca un semnal că avem de-a face cu un gigant cu picioarele de lut. Twitter nu va muri, dar probabil, pas cu pas, își va pierde din relevanță, așa cum se întâmplă și cu Facebook”, a adăugat Adrian Negrescu.