Elon Musk vs Twitter, cine iese învingător? Adrian Negrescu, economist: „Elon Musk merită o lecție” | EXCLUSIV

Adrian Negrescu a reacționat, într-un interviu exclusiv pentru WOWbiz.ro, la conflictul dintre compania de social media și cel mai bogat om din lume.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

După ce Musk a anunțat oficial că vrea să se retragă din achiziționarea platformei de social media, conducerea Twitter a amenințat că-l va da în judecată și că-l va obliga să finalizeze tranzacția pentru suma de 44 de miliarde

de dolari, pentru care cele două părți au bătut palma în aprilie.

Adrian Negrescu, economist: „În justiție nu cred că Musk va pierde.”

Elon Musk vs Twitter, cine iese învingător Adrian Negrescu, economist

Încercarea omului de afaceri de origine sud-africană să renunțe la tranzacția pentru Twitter va arunca gigantul rețelelor de socializare într-o bătălie lungă în instanță și îi va prăbuși valoarea la bursă, după luni de dispute publice care i-au știrbit reputația și au scăzut moralul angajaților. Avocații lui Musk au acuzat Twitter în repetate rânduri că a refuzat să ofere date concrete despre numărul de utilizatori falși din rețeaua sa, însă, de cealaltă parte, Twitter susține că a respectat termenii înțelegerii de la bun început.

Citeste si: Șerban Huidu, momente de sinceritate. Mesajul pe care i l-a transmis lui Găinușă, după ce relația lor s-a răcit- kfetele.ro

„Elon Musk, acest bad boy al economiei mondiale, merită o lecție și poate că aceasta va veni din tentativa cel puțin originală de a prelua Twitter. O lecție va veni, cu siguranță, probabil din partea organelor de reglementare. În justiție nu cred că Musk va pierde, pentru că va fi greu de dovedit că acțiunile sale au determinat pierderi cuantificabile la nivelul celor clamate de investitori”

, a declarat Adrian Negrescu pentru WOWbiz.ro.

Adrian Negrescu despre Elon Musk: „Numărul celor care îi vor răul a crescut foarte mult, mai ales după ce a manipulat cu bună știință piața cripto.”

Chiar dacă Twitter reușește, cumva, să îl oblige pe Musk să scoată toți banii sau se va alege cu 1 miliard de dolari, suma menționată în clauza de despărțire, o judecată va aduce noi provocări pentru companie. Twitter ar putea să fie forțată să publice date despre performanțele companiei, care o vor pune sub lupa analiștilor financiari de pe Wall Street. Rețeaua socială a fost pentru prima dată pe plus în 2018, după 12 ani de existență.

„Musk își merită însă cu vârf și îndesat o lecție, o sancțiune financiară, iar numărul celor care îi poartă sâmbetele, care îi vor răul a crescut foarte mult, mai ales după ce a manipulat cu bună știință piața cripto. Twitter, pe de altă parte, și-a pierdut din strălucirea de altădată, iar temerile lui Musk privind existența unui număr uriaș de conturi false pot fi privite ca un semnal că avem de-a face cu un gigant cu picioarele de lut. Twitter nu va muri, dar probabil, pas cu pas, își va pierde din relevanță, așa cum se întâmplă și cu Facebook”, a adăugat Adrian Negrescu.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Tichete sociale 2023. Când intră prima tranșă de bani pe cardurile sociale

Curs valutar BNR, marți, 24 ianuarie 2023. Vezi cât costă un Euro, un Dolar, dar și un Franc elvețian

Tichete sociale 2023. Află cine va primi ajutorul din partea statului

Programul Prima Casă 2023. Cine beneficiază și care este suma de bani primită

Vestea anului în România! Toți românii vor fi notificaţi. Guvernul a decis chiar acum

„M-am umflat tot.” Cum s-a afișat Liviu Vârciu pe rețelele de socializare. Greșeala pe care a făcut-o în vacanță

Va fi lansat un nou serviciu de streaming. Cu ce va fi diferit de Netflix

Tichete sociale 2023. Află cine va primi ajutorul din partea statului

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies