Emoționant! O bătrână din Vaslui izbucnește în lacrimi pentru că nu poate merge la biserică. A primit ramura de salcie sfințită acasă

O bătrânică din Văleni, Vaslui a început să plângă din cauză că nu a putut merge la biserică în sfânta zi de Florii și știe că nu va putea merge nici de Paște.

Distribuie pe:

Autor: A.B.G.

O bătrânică din Văleni, Vaslui a început să plângă din cauză că nu a putut merge la biserică în sfânta zi de Florii și știe că nu va putea merge nici de Paște.


In articol:

Restricțiile impuse de Guvern sunt dureroase pentru cei mai mulți dintre oameni și e foarte greu să stai în casă mai ales când afară este atât de cald și frumos. În plus, se apropie Paștele care nu mai are nicio semnificație dacă creștinii nu merg la sfânta Biserică să ia lumină și să o ducă în casele lor. 

Citeste si: Reacția medicului Craiu, după ce un bebeluș a murit pentru că nu a fost dus la spital la timp de frica COVID-19!

Emilia Ciurușniuc din Vaslui a început să plângă când a primit ramura de salcie sfințită de la voluntari și nu de la preotul bisericii din sat 

Astăzi sunt Floriile și cei mai mulți dintre credincioșii români ar fi mers la bisercă să se roage, să aprindă o lumânare și să primească o ramură de salcie sfințită pe care să o pună la icoane. Din nefericire, aceste lucruri nu mai sun posibile în acest an și cei care suferă cel mai mult sunt bătrânii. Cei mai mulți dintre ei sunt singuri, au copiii plecați și singura alinare a lor este biserica.

Citeste si: O femeie a murit la spital cu fractură deschisă după ce a căzut de pe o scară! Era asistentă medicală și soție de preot

Citeste si: OMS, avertisment negru pentru umanitate. O nouă epidemie face ravagii - evz.ro

Citeste si: Imagini de coşmar din Spitalul Județean Reșița! Pacienţi pe jos şi mizerie de nedescris - bzi.ro

Jurnaliștii locali din Vaslui au găsit-o pe Doamna Emilia Ciurusniuc în fața casei sale din Văleni Bătrâna s-a trezit dis de dimineață și a îmbrăcat hainele de duminică, s-a rugat în propria ei locuință, apoi a ieșit la poartă să aștepte voluntarii să-i aducă o salcie sfințită. La scurt timp după ce a primit ramura de salcie, bătrâna a izbucnit în plâns, apăsată fiind de durerea că nu mai poate merge acolo unde se simțea ea cel mai bine. Femeia este profund îndurerarată că nu a mai fost la biserică de când a fost impusă ordonanța militară.

Femeia le-a povestit jurnaliștilor de la ȘtiriEst că are nepoții plecați în Franța și două fete în sat, dar pe care nu le poate vedea pentru că respectă cu strictețe izolarea.

Citeste si: Papa Francisc cere încetarea conflictelor în lume şi propune anularea datoriilor ţărilor sărace

„N-am crezut ca voi trai asa zile grele! Imi lipseste slujba la Biserica. In Casa lui Dumnezeu găsim cu toții hrana, balsam si bucurie! Anul asta, biserica o deschidem in casa fiecaruia dintre noi. Dacă așa sunt timpurile, ne adaptăm, dar tot ne lipsește foarte mult. Încep Deniile, urmează Săptămâna Patimilor, Invierea. Offf, Doamne! Vom sta acasa, cu rugăciuni si credinta ca totul se va încheia curand”, a spus Emilia Ciurusniuc printre lacrimi care îți frâng inima.

Chiar dacă este singură de aceste sărbători, tanti Emilia a povestit că s-a pregătit a atunci când avea casa plină de rude.

„Asa e tradiția. Toata lumea in sat s a pregătit si are masa plina, chiar daca scaunele sunt goale! Dumnezeu are grija si ne da numai cat putem duce! Sa fiti cu toții sănătoși, sa va rugați si sa stati in casa! Va astept pe la mine, după criza! Cu tot dragul!” a mai spus tanti Emilia.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Ce trebuie să faci ca să câștigi bani ușor

PENSIE de 4.000 de lei pe lună. Ce trebuie să faci ca sa iei această sumă lunar

Suferi de COVID-19 sau de gripă? Iată cum îți dai seama: Fii atent la aceste indicii

Ministerul Sănătății trage un semnal de alarmă! 812 cadre medicale sunt infectate cu coronavirus, mai mult de jumătate fiind la Suceava

Medicamentul ”minune” pentru COVID-19 poate provoca stop cardiac! Un spital din Franța a oprit tratamentul experimental

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies