Epidemiologul Octavian Jurma, declarații șocante despre valul patru al pandemiei de COVID: "Numărul de cazuri grave creşte de 2 ori mai repede"

Epidemiologul Octavian Jurma face declarații cutremurătoare despre valul 4 al pandemiei de coronavirus.

Epidemiologul Octavian Jurma
Autor: Adriana Cristiana

In articol:

Numărul de cazuri de coronvirus a crescut semnificativ în ultima perioadă. Doar în ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 2.200 de cazuri. Astfel, autoritățile sunt în alertă, iar medicii trag un semnal de alarmă. Epidemiologul Octavian Jurma susține că ne îndreptăm spre prăpastie, iar criza politică apasă pe accelarație în loc să apese pe frâna epidemică.

Valul patru al pandemiei de coronavirus

„Ne îndreptăm spre prăpastie şi criza politică apasă pe acceleraţie în loc să apese pe frâna epidemică. Există însă o brumă de speranţă şi mă grăbesc să o dau de veste până nu e compromisă de realitate.

Citeste si: Lista ţărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Bulgaria intră în zona roșie

Citeste si: Vasilică Ceterașu și-a întrebat soția la TV cu câți bărbați s-a iubit înainte să fie cu el. Răspunsul Amaliei este surprinzător- bzi.ro

Valul 2 în România a avut, de fapt, două perioade de câte 8 săptămâni de creştere accelerată, în iunie-iulie şi în septembrie-octombrie, separate de o perioadă de platou de 6 săptămâni în august-septembrie. Volumul acela uriaş de cazuri a fost produs de 16 săptămâni de creştere accelerată şi 10 săptămâni de platou (viteză constantă). Din perspectiva acceleraţiei, valul 4-Delta a depăşit deja valul 3-Alpha şi a recapitulat până acum prima fază ascendentă a valului 2 (cea din iunie-iulie) cu 8 săptămâni de creştere de 2 ori mai intensă, care a făcut ca valul 4-Delta să plece de la o valoare de 2

ori mai mică decât valul 2 şi să ajungă la o valoare de 2 ori mai mare după prima faza de creştere.

Analiza istorică ne spune că după 8 săptămâni ar trebui să vedem o scădere dramatică a acceleraţiei în această săptămână sau în săptămâna următoare. Odată ce pandemia se izbeşte de zidul măsurilor de combatere a pandemiei (dacă se iau) sau al imunităţii colective (când se instalează) acceleraţia se prăbuşeşte rapid şi avem un vârf al numărului de cazuri urmat de o fază descendentă”, a precizat epidemiologul, potrivit Mediafax.

În continuare, epidemiologul susține faptul că inefcție cu tulpina Delta este de două ori mai periculoasă, într-o societate în care oamenii nu se vaccinează. 

Epidemiologul Octavian Jurma
Epidemiologul Octavian Jurma[Sursa foto: pexels]

Citeste si: De ce mor tinerii de COVID-19? Un medic a spus tot adevărul: "Au o "strategie" greșită de apărare"

„Acest aspect este mult mai îngrijorător decât creşterea numărului de cazuri noi.

De aceea repet: numărul de cazuri grave şi foarte grave creşte de 2 ori mai repede decât în valul 2 şi 3, ceea ce confirmă studiile din alte ţări care arată că tulpina Delta produce forme de boală COVID-19 de 2 ori mai gravă decât tulpina Alpha într-o populaţie nevaccinată.

În următoarele 2 săptămâni vom afla dacă aceasta este perioada cea mai intensă de creştere a valului 4-Delta şi urmează un scurt platou de 2-3 săptămâni al numărului de cazuri noi sau aceasta este doar o perioada de platou a aceleraţiei, caz în care numărul de cazuri va continua să se dubleze la 2 săptămâni până la finalul lunii, după care vom vedea dacă deschiderea şcolilor va avea un impact asupra curbelor epidemiologice”, a mai spus epidemiologul.

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat, mesaj public pentru români: "Dacă eşti simptomatic, nu te duci la lucru!"

Bilanț coronavirus, 9 septembrie 2021! A treia zi cu peste 2.000 de cazuri

Anunț de ultima oră! Masca de protecție va fi obligatorie în preajma școlilor din Capitală

Atenţie Tauri, Balanțe și Scorpioni! 7 zodii vor primi șansa de a rezolva lucrurile

Începe războiul lângă ROMÂNIA! Alertă maximă la graniță: Armata este la frontieră!

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Anamaria Prodan produce CUTREMUR în România. Imaginea care bagă frica în „amantele lui Reghe” . „Pe mine nu mă doboară nimic”

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies