Epidemiologul Octavian Jurma, scenariu sumbru după sărbătorile de iarnă. Specialistul cere măsuri drastice

Octavian Jurma consideră că este nevoie de măsuri radicale, imediat după sărbătorile de iarnă! Ce spune epidemiologul despre deschiderea școlilor?!

Autor: Cristina Ionela

In articol:

Octavian Jurma este de părere că imediat după sărbătorile de iarnă vor crește infectările cu SARS-COV-2, iar școlile ar trebui să rămână închise încă 10 zile. Specialistul crede că dacă unitățile de învățământ nu vor rămâne închise, virusul va fi favorizat și se va răspândi mult mai repede. 

Citeste si: Directorul Institutului „Matei Balș” din Capitală, declarații despre valul 5 al pandemiei în România: „Un număr de infecții destul de mare”

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat duminică, pe baza datelor existente la ora 10.00, că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat peste 700 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 60 de decese, 15 fiind din perioada anterioară. Dintre cei 722 pacienţi internaţi la ATI, 61 au certificat care atestă vaccinarea. Incidenţa cazurilor în Bucureşti a scăzut sub 1.

Coronavirus la școală

Coronavirus la școală

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Schimbări pentru călătorii care utilizează metroul. Cât vor aștepta oamenii în stațiile de metrou?- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Octavian Jurma, despre închiderea școlilor pentru o scurtă perioadă

Epidemiologul Octavian Jurma consideră că deschiderea unităților de învățământ, imediat după sărbătorile de iarnă, poate însemna ca numărul infectărilor cu SARS-COV-2 să crească. Specialistul punctează faptul că toți ne vom întâlni cu prieteni, chiar dacă într-un format mai strâns, fapt ce va face ca numărul cazurilor de COVID-19 să crească.

Citeste si: Octavian Jurma critică decizia autorităților de a relaxa măsurile împotriva COVID-19: "Când toată lumea trage obloanele, noi le deschidem"

Școlile pot fi un catalizator pentru debutul valului 5, Omicron. Aș fi preferat o abordare de tipul celei din Portugalia, care a introdus acele 10 zile de lucrat de acasă, a închis școlile pentru săptămâna de după Revelion, tocmai pentru că epidemiologii știu că această perioadă nimeni nu o să respecte nici măcar mandate de stat acasă.

Toți ne vom întâlni cu prieteni, chiar dacă în format mai restrâns.

Numărul de cazuri va crește, chiar dacă nu ar fi Omicron, ar fi o problemă. Cu Omicron, această problemă este de cinci ori mai mare decât a fost cu Delta”, a declarat Octavian Jurma.

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Directorul Institutului „Matei Balș” din Capitală, declarații despre valul 5 al pandemiei în România: „Un număr de infecții destul de mare”

Bilanț coronavirus, 8 decembrie 2021! Peste 1.200 de cazuri, înregistrate în ultimele 24 de ore

Valeriu Gheorghiță, despre beneficiile vaccinării anti-COVID în lupta cu tulpina Omicron: „Va fi nevoie de un alt set de măsuri”

Conjuncția Luna-Marte de astăzi aduce schimbări în viitorul zodiilor

Anunț pentru cei care scot bani de la bancomat! Toți românii trebuie să știe

Cât a costat inelul de logodnă al Ramonei Olaru. Cătălin Cazacu a scos din buzunar o avere

Vești importante pentru pensionari. Evaluarea dosarelor va elimina nedreptățile din sistemul de pensii

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies