Era "ultimul erou pur-sange al planetei"! Ce spune presedintele Africii de Sud despre moartea lui Nelson Mandela!

Preşedintele Africii de Sud, Jacob Zuma, a anunţat joi seară ca Nelson Mandela a murit.

Distribuie pe:

Autor: V.P.

fara descriereNelson Mandela a primit în ulltimele trei luni de zile îngrijiri medicale la domiciliu pentru o infecţie pulmonară. Jacob Zuma a declarat pentru postul naţional de televiziune că fostul presedinte al Africii de Sud „a plecat dintre noi”.

„Naţiunea noastră a pierdut cel mai mare fiu al ei. Ceea ce l-a făcut mare pe Mandela a fost exact ceea ce l-a făcut pe el om. Am văzut în el ceea ce căutam în noi înşine. Dragi cetăţeni sud-africani, Nelson Mandela este cel care ne-a adus împreună, iar împreună ne vom lua rămas bun de la el”, a declarat preşedintele Africii de Sud, Jacob Zuma.

Nelson Mandela este probabil ultimul erou pur-sânge de pe planetă. El este simbolul sacrificiului şi al dreptăţii, fiind venerat precum un sfânt de milioane de oameni. Viaţa lui Mandela constituie un model nu doar pentru vremurile noastre, ci pentru toate timpurile”. Sunt cuvintele biografului lui Nelson Mandela, Richard Stengel, care i-a urmărit traseul politic şi viaţa personală în ultimii 20 de ani, scrie adevarul.ro.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate