Escrocii se folosesc de facturile la curent pentru a goli conturile bancare victimelor. Iată mesajul de care trebuie să vă feriți dacă îl primiți

Poliția Română trage un semnal de alarmă cu privire la o npuă înșelătorie în care tot mai mulți români cad pradă. Cum se folosesc escrocii de facturile la curent pentru a vă goli conturile!

Autor: Alis Pop

In articol:

În contextul scumpirilor pe mai toate sectoarele pieței, dar în special în ceea ce privește prețul energiei electrice și al gazelor naturale, în mediul online circulă tot felul de escrocherii.

Astfel, mulți români pică pradă celor care le vânează conturile bancare prin orice mijloace.

Mai ales că acum a apărut o nouă metodă de înșelătorie.

Citeste si: Escrocherie în numele lui Gigi Becali! Incredibil cum se folosesc oamenii de numele omului de afaceri

Escrocii au găsit o nouă metodă de a se îmbogăți

Conform Poliției Române, care a tras un semnal de alarmă pe pagina oficială de Facebook, escrocii se folosesc de o așa zisă factură neplătită la energie electrică pentru a face rost de datele contului bancar a persoanei care primește mesajul-alertă.

Prin înșelătoria de tip SMS, românii sunt îndemnați de așa zisul distribuitor de energie să își plătească online o factură neachitată, totul prin accesarea unui link, atașat în mesajul primit. 

Citeste si: “Eu am leșinat.” Oana Lis, mușcată de o haită de 20 de câini- kfetele.ro

Ascultând îndemnul trimis prin mesaj și accesând link-ul cu pricina, următorul pas, cel mai probabil, este acela de a-l direcționa pe destinatar către o pagină unde i se vor cere datele

contului bancar.

Odată introduse datele personale ale contul bancar, escrocului îi va fi foarte ușor să vă lase fără niciun ban.  

„Grijă mare să nu ajungi în situația asta! Aaaa… nu pentru neplata facturii de curent electric. Bine, nici așa nu este recomandat. Vorbim strict despre situația în care ești contactat pe aceasta cale deloc reală! Este o mare păcăleală care te poate lăsa fără bani și apoi cu ce mai plătești factura reală?  

Pas la scam!   Interesați-vă la distribuitorul oficial despre statusul facturii! ”,  transmite Poliția Română.

Citeste si: Escrocherii pe timp de pandemie: vindeau hârtie igienică pe post de măști, iar responsabilii au fost acum ridicați de polițiști

Dacă nu ați luat cont de sfatul oamenilor legii și ați picat pradă hoților, este recomandat să apelați la banca unde dețineți contul bancar și să blocați orice tranzacție posibilă.

Astfel, deși ați accesat link-ul și ați introdus datele personale, dacă totul se desfășoară în timp util, atunci nu veți fi păgubit.

De asemenea, următorul pas este acela de a vă schimba neapărat parolele contului, pe care cel care v-a trimis mesajul s-ar putea să le dețină deja. Este recomandat să înlocuiți totul cu o parola complexă, chiar dificilă, formată din 15 caractere, care să conțină litere mari, mici, cifre și simboluri ori chiar o frază sau cuvinte în limbi diferite. 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum a ajuns Cătălin Botezatu să fie victima unui escroc italian? Designer-ul este hotărât să acționeze în instanță: „O să-l dau în judecată”

„Este extrem de grav ce se întâmplă” Adda și-a anunțat urgent toți fanii! Artista este victima unor escroci

Oana Roman, semnal de alarmă pe Instagram! Cu ce probleme se confruntă fiica lui Petre Roman: „Din păcate, există foarte muți escroci”

"A plecat" Ana Oros, condusă pe ultimul drum. Prietenii și familia își iau rămas-bun de la femeia pe care câinii au sfâșiat-o de vie, lângă Lacul Morii

Se dau 5.900 de lei în plus la pensie! Vestea cea mare pentru milioane de români

„Sunt o femeie tânără.” Denisa Filcea, judecată pentru ținuta pe care a purtat-o

Povestea unui preot care zice că s-a întors din Iad. „Lucrurile pe care le-am văzut acolo sunt de nedescris”

Oana Roman, semnal de alarmă pe Instagram! Cu ce probleme se confruntă fiica lui Petre Roman: „Din păcate, există foarte muți escroci”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies