Este videochatul legal?

O afacere aflata in sectorul de divertisment pentru adulti, industria de videochat a cunoscut o crestere semnificativa in ultimii ani pe piata din Romania iar trendul este unul in continuare ascendent, cifra de afaceri depasind 100 de milioane de euro anual.

Distribuie pe:

Autor:

Cum industria promite beneficii financiare greu de neglijat, experienta nefiind un criteriu de recrutare, tot mai multe tinere isi indreapta atentia catre acest domeniu, nu fara a-si pune cateva intrebari legate de cadrul legal al activitatii de videochat.  Pentru a face lumina asupra subiectului, iata cateva informatii menite sa spulbere miturile conform carora profesia de model de videochat ar fi “in afara legii”.

Dat fiind faptul ca Romania are peste 100.000 de modele si peste 5.000 de studiouri, este greu de crezut ca toate persoanele care activeaza in domeniu lucreaza in mod legal, declarandu-si veniturile si platind impozitele aferente catre stat. Facand abstractie de cei care aleg sa lucreze ca model independent ,de acasa, si carora le revine sarcina de a se ocupa de tot ce inseamna plata obligatiilor fiscale catre stat,  tinerele care aleg sa colaboreze cu un studio profesionist de videochat au siguranta ca totul se desfasoara in mod 100% legal.

 

Cum recunosti un studio de videochat legal?

Pentru ca o data cu boom-ul industriei de online entertaining si studiourile au aparut ca ciupercile dupa apa, este important sa stii care sunt criteriile ce diferentiaza un studio de videochat legal, inregistrat la Registrul Comertului, fata de unul aflat in afara legii.

 

Contract de artist-interpret

Un studio profesionist care isi respecta modelele are grija ca toate formele legale sa fie indeplinite inainte ca artistul sa isi inceapa activitatea. Documentul care necesita semnatura ambelor parti implicate se numeste contract de artist-interpret, act prin care modelul cedeaza drepturile de imagine si care contine obligatiile si responsabilitatile aferente partilor. De asemenea, actul contine si informatii legate de modalitatea de plata care se face prin cont bancar, dupa achitarea taxelor si impozitelor aferente oricarui angajat, indiferent de sfera de activitate.

Varsta minima de angajare – 18 ani

Un studio videochat profesionist nu colaboreaza niciodata cu persoane minore, indiferent daca modelul opteaza pentru categoria de videochat non-adult. Dat fiind faptul ca activitatea de videochat se incadreaza in industria divertismentului virtual pentru adulti, doar persoanele majore pot face videochat legal.

 

Comision standard si categorie non-adult

Un alt aspect care ne ajuta sa diferentiem un studio serios aflat in deplin cadru legal, tine de comisionul standard pe care il ofera modelelor pentru prestatia lor in fata camerei web. Daca procentul este mai mic de 50%, acesta trebuie vazut ca un semnal de alarma intrucat angajatorul trebuie sa se asigure ca angajatul este remunerat pe masura implicarii lui.

De asemenea, o agentie de recrutare modele online care lucreaza intr-un cadru legal ofera alternativa  videochatului glamour (non-adult) care nu presupune nuditate.

Daca ti s-a parut util articolul si doresti sa colaborezi cu un studio cu adevarat profesionist, contacteaza echipa Charm Studios! 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
P