Esti barbat si ai fata lata? TREBUIE sa citesti asta

Bărbaţii cu faţa lată sunt consideraţi mai atrăgători şi mai puternici de femeile aflate la vârsta fertilă, arată un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din Singapore, care au investigat modul în care forma chipului influenţează alegerea unui partener, conform dailymail.co.uk.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereFoto: www.videojug.comOamenii de ştiinţă din Singapore au continuat o serie de studii care demonstrau că bărbaţii cu faţa lată produc mai mult testosteron şi sunt mai bogaţi, mai puternici şi mai agresivi.

Aceste studii au arătat că, datorită evoluţiei, acest gen de bărbaţi este mai atrăgător pentru femeile aflate la vârsta fertilă, ce caută un partener puternic şi dominant.

Dar echipa de cercetători din Singapore, condusă Katherine A. Valentine şi Norman P. Li, şi-a propus să demonstreze adevărul acestei descoperiri testând-o în situaţii în care femeile îşi dădeau întâlnire cu bărbaţii respectivi.

Cercetătorii au pornit de la premisa că bărbaţii cu feţe late sunt atrăgători pentru relaţii de scurtă durată şi pentru flirt, dar nu sunt potriviţi pentru căsătorie.

"Deşi bărbaţii cu un raport facial dintre lăţime şi înălţime mai mare ar putea fi mai sănătoşi, mai grozavi şi cu şanse mai mari la un statut social, există dezavantaje ale alegerii acestor bărbaţi ca parteneri. Astfel, are sens din punct de vedere adaptativ ca femeile să extragă calităţile genetice din aceşti bărbaţi prin intermediul unor relaţii pe termen scurt, decât să intre în relaţii pe termen lung, în cadrul cărora agresivitatea şi costurile presupuse de destrămarea relaţiei sunt mai însemnate", se arată în studiu.

Pentru verificarea teoriei, oamenii de ştiinţă au testat 77 de bărbaţi şi 81 de femei care au luat parte la şapte sesiuni de "speed dating". Bărbaţii aveau vârste cuprinse între 20 - 32 de ani, iar femeile, vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani.

Lăţimea feţei bărbaţilor a fost calculată pe baza structurii osoase, nu a greutăţii, pentru a se demonstra că lăţimea feţei depinde de gene şi nu de obiceiurile alimentare.

Întâlnirile au avut loc în cabine semiprivate, unde femeile stăteau la o masă, iar bărbaţii îşi schimbau locurile o dată la trei minute. După fiecare întâlnire, subiecţii consemnau dacă voiau să meargă sau nu la altă întâlnire cu persoana cu care se întâlniseră şi cât erau de interesaţi, pe o scală de la unu la cinci, într-o relaţie potenţială pe termen scurt, pe termen lung sau într-o prietenie cu persoana respectivă.

Un grup de evaluatori independenţi (11 bărbaţi şi 44 de femei, cu vârsta cuprinsă între 19 - 25 de ani) au analizat, pornind de la fotografii ale feţelor bărbaţilor participanţi la "speed dating", caracterul dominator al acestora, pe o scală de la unu la şapte, în timp ce alt grup a evaluat agresivitatea acestora, în cazul în care ar fi provocaţi.

Rezultatul cercetărilor a confirmat că bărbaţii cu faţa mai lată au fost consideraţi ca fiind mai dominatori şi mai agresivi. După cum s-a dovedit, în timpul sesiunilor de "speed dating", bărbaţii din acest grup au fost preferaţi pentru întâlniri pe termen scurt.

"Femeile au perceput bărbaţii cu feţe late ca fiind mai dominatori şi au fost atraşi de aceştia pentru relaţii pe termen scurt. Rezultatele completează şi extind numeroasele studii asupra metricii faciale şi atracţiei, ca şi lucrările recente despre alegerea partenerului în contextele vieţii reale, subliniind importanţa deducerii unui răspuns la întrebarea de ce femeile sunt atrase de bărbaţii dominatori", au arătat cercetătorii din Singapore.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate