Ești internat pentru COVID-19? 11 milioane de euro costă spitalizarea

Un american care a stat două luni în spital, bolnav de Covid-19, a primit factura spitalizării: 1,1 milioane de dolari.

Distribuie pe:

Autor: D.A.

 


In articol:

Michael Flor, 70 de ani, era cunoscut opiniei publice drept pacientul Covid-19 cu cea mai lungă spitalizare, 62 de zile. El a fost de mai multe ori la un pas de moarte - la un moment dat medicii i-au sunat familia, să-și ia rămas bun, scrie Seattle Times.

În cele din urmă, bărbatul s-a însănătoșit și a părăsit spitalul, însă, povestește el, a fost aproape să moară din nou, de inimă, când a văzut factura spitalizării: 1,1 milioane de dolari, cheltuieli defalcate pe 181 de pagini. Din fericire, s-ar putea să nu trebuiască să plătească nimic din factura lungă de 181 de pagini. 

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Ce presupune să fii internat în SUA pentru COVID-19

Din fericire pentru el, este asigurat Medicare, ceea ce acoperă majoritatea costurilor. În plus, fiind pacient Covid-19, s-ar putea să nu plătească nimic, guvernul american pompând peste 100 de miliarde de dolari în sistemul de sănătate, pentru a ajuta la acoperirea costurilor cu tratamentul pacienților Covid-19. 

Defalcat, cheltuielile sale arată astfel:

internarea la Terapie intensivă: 9.736 de dolari pe zi. 42 de zile la izolare au costat 408.912 dolari
ventilator mecanic: 2.835 de dolari pe zi. Înmulțit cu 29 de zile, egal 82.215 dolari
aproximativ un sfert din factură - costul medicamentelor.  2 zile în care organele interne (inimă, rinichi, plămâni) aproape i-au cedat și a fost cel mai aproape de moarte, aproximativ 100.000 de dolari (defalcați pe 20 de pagini).
În total, aproape 3.000 de cheltuieli enumerate pe cele 181 de pagini, circa 50 pe zi.

Pacientul cu COVID-19 s-a plâns jurnaliștilor

Michael Flor le-a spus jurnaliștilor că a fost uimit de reacția sa când a văzut factura: "M-am simțit vinovat că am supraviețuit. M-am întrebat de ce eu? Mă uitam la costurile alea și sentimentul de vinovăție îmi creștea".

Din fericire pentru el, cel mai probabil nu va trebui să plătească nimic din buzunarul propriu, iar costurile vor fi acoperite de asigurarea medicală și de fondurile guvernamentale puse la dispoziția sistemului de sănătate pentru pandemia Covid-19.

 


Citește și:

Bătrânica din Iași care a reușit să îl impresioneze pe Papa Francisc! Chipul femeii a fost pus pe o carte de rugăciuni

Fierul și mașinile din curtea lui Gheorghe Dincă au fost scoase la licitație! Cu cât s-au vândut obiectele

Dezvăluiri incredibile! Tatăl lui Emi Pian, la mila celorlalți deținuți din pușcărie! ”Îl duc la baie și îl spală ca pe un copil mic”. Nicolae Duduianu are 77 de ani, două...

Sfatul zilei, miercuri, 23 septembrie 2020. Capricornii vor primi o veste proastă de la o persoană apropiată

Drama neștiută a luptătoarei de UFC! Paige VanZant a trecut prin momente cumplite la vârsta de 14 ani: "Am vrut să mă sinucid"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies