Evaluare Naţională 2018 Edu.ro. De ce pică site-ul

Evaluare Naţională 2018 Edu.ro. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au publicat astăzi, în jurul orei 15:00, baremul şi subiectele pentru prima probă, la Limba şi literatura română. Dimineaţă, site-ul edu.ro a picat de mai multe ori.

Evaluare Naţională 2018 Edu.ro. Site-ul edu.ro a picat de mai multe ori astăzi, în prima probă, cea la Limba şi Literatura română. Ministerul Educaţiei a anunţat că e vorba de motive tehnice ce ţin de găzduirea serverului. 
 
Instituţia mai spune că organizarea şi desfăşurarea Evaluării Naţionale nu sunt afectate de această problemă tehnică. 
 
Ministerul Educaţiei a publicat, ca şi în anii trecuţi, după ora 15:00, baremul şi subiectele de la prima probă a Evaluării
Naţionale 2018, la Limba şi literatura română. 
 
Evaluare Naţională 2018 Edu.ro. Reprezentanţii Centrului Naţional de Răspundere la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) au fost sesizaţi, la sfârşitul lunii mai, cu privire la o problemă de securitatea care a apărut pe edu.ro. În codul sursă al site-ului ar fi fost inserat un script de minare de criptomonedă. 
 
„Echipa CERT-RO a identificat şi eliminat liniile de cod inserate abuziv şi a propus o serie de măsuri de securitate pe care Ministerul Educaţiei, ca administrator al site-ului, trebuie să le pună în aplicare.
 
Totodată, recomandarea echipei CERT-RO a fost ca accesul la site din internet să fie suspendat până la implementarea măsurilor necesare securizării.
 
Paşii necesari securizării sunt în concordanţă cu alerta publicată de CERT-RO în luna ianuarie, „Minarea de criptomonedă”, fiind vorba despre o nouă metodă de monetizare a atacurilor asupra site-urilor şi aplicaţiilor web”, au transmis cei de la CERT-RO. 
 

Evaluare Naţională 2018 Edu.ro. Cât de grele au fost subiectele la Română 

 
Profesorii spun că subiectele au avut un nivel de dificultate mediu spre uşor. La primul subiect, elevii au avut de rezolvat mai multe cerinţe pe baza unui texte care aparţine genului epic. 
 
Li s-a cerut să găsească sinonime pentru câteva cuvinte din text sau să explice rolul cratimei în structura „de-acolo”.
De asemenea, au mai avut de făcut o compunere de minim 150 de cuvinte în care să argumenteze apartenenţa la genul epic a textului care s-a dat. 
 
În ceea ce priveşte subiectul al doilea, elevii au avut de rezolvat o serie de cerinţe pe baza unui text din revista National Geographic Traveler. 
 
Sunt profesori de Limba română care spun că subiectele de anul acesta la prima probă au fost mai uşoare decât cele de anul trecut, când copiilor li s-a dat o
poezie despre trecerea timpului.
 
Mai exact, anul trecut, elevii au avut de tratat genul liric şi le-a picat poezia „Ploaia” de Magda Isanos. Elevii au avut de argumentat de ce textul aparţine genului liric. De asemenea, o compunere liberă despre o întâmplare la o competiţie sportivă a fost unul dintre subiecte la română la evaluare naţională 2017. 
 
 
Distribuie pe:
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies