Evaluare Națională 2022. Cele mai amuzante perle pe care le-au scris elevii pe foile de examen la Limba română

Ce gafe au făcut elevii la Evaluarea Națională 2022. Iată perlele găsite de corectori la proba de Limba română.

Autor: Alexandra Nistor

In articol:

Perle și gafe Evaluarea Națională 2022. Mâine se afișează rezultatele la probele scrise din cadrul examenului național.

Profesorii s-au apucat din timp de corectat și perlele de anul acesta nu au întârziat să apară la Limba română. Citește ce au scris elevii pe foile de examen.

Cele mai amuzante perle de la Limba română Evaluarea Națională 2022

Profesorii care s-au ocupat anul acesta de corectarea lucrărilor scrise de la Evaluarea Națională 2022 au declarat că elevii au tratat subiectele cu superficialitate. Motivele ar fi prezența intensă a emoțiilor sau neatenția acestora vis-a-vis de subiecte, lucru care le va dăuna elevilor la notă.

Deși elevii au susținut că subiectele care au picat erau ușoare și că s-au pregătit suficient pentru examenul național, greșelile găsite în lucrările lor denotă contrariul. Candidații care au participat și susținut proba de Limba română au oferit răspunsuri care nu se regăseau în textele citate.

Iată ce perle au scris elevii:

 • „A doua zi de dimineață, o vițică lingea cu patos tălpile tatălui meu, abia sosit de la crâșmă".
 • „Până și o broască se uita la noi și zâmbea”.
 • “Asociez textul „Toate pânzele sus!” cu „Amintiri din copilărie” de Mihai Eminescu. Ambele prezintă fel de fel de lucruri…!”.
 • “Asociez textul literar „Toate pânzele sus!” cu filmul „Pirații din Caraibe”.

Perlele de mai sus au fost găsite de corectori în exercițiile de tip grilă și cel de tip adevărat sau fals”, dar și în compunerea de argumentare a subiectului primit. Deși primele exerciții erau gândite pentru a fi în avantajul elevilor, se pare că acestea i-a pus mai mult în dificultate, pierzând puncte importante din nota finală a Evaluării Naționale.

Ce perle au scris elevii la proba de Limba română Evaluarea Națională 2022

Ce perle au scris elevii la proba de Limba română Evaluarea Națională 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: „Nu, te rog!”. Incident revoltător într-un parc din Ilfov! Doi minori au fost umiliți și agresați fizic de un adolescent. Întreaga scenă a fost filmată și postată pe Internet- kanald.ro

Citeste si: „Ăsta este adevărul!”. Reacția mamei fetiței de 12 ani, când s-a aflat că trupul din canapea este al fiicei sale- stirileprotv.ro

„La textele pe care le-am corectat eu am găsit, de exemplu, cuvintele „colaci” și „bumbac”, extrase dintr-o înșiruire de obiecte dintr-o magazie, însă erau greșit selectate. Exact aceste obiecte nu se găseau în magazia aceea, ci era vorba despre „cabluri de oțel făcute colaci” și „ulei de in”. Răspunsul corect era „cabluri” și „ulei”, dar s-a grăbit… Și a pierdut 2 puncte din neatenție”, a menționat o profesoară din Huși.

Nici compunerea argumentativă nu a reușit să-i ajute pe candidați. Cerința era să motiveze dacă este plictisitor să viziteze un loc de mai multe ori, în minim 100 de cuvinte. Un elev a decis că nu are rost să argumenteze subiectul prin motive plauzibile, așa că a scris în căsuța de răspuns doar propoziția „Nu e plictisitor, fiecare se duce unde vrea”.

Citeste si: Cum se face înscrierea la liceu. Fișa de înscriere pentru admiterea la liceu 2022. Cum calculezi media de admitere

Cele mai tari perle scrise de elevi la Evaluarea Națională în anii trecuți

Perle scrise de elevi la Evaluarea Națională 2020

Citeste si: „Suntem devastați” Dana Roba a suferit o operație de nouă ore pe creier. Care este starea sa de sănătate?- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 8 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?- stirilekanald.ro

Citeste si: Detalii șocante ies la iveală despre gestul de o cruzime ieșită din comun al lui Daniel Balaciu față de Dana Roba- radioimpuls.ro

 • „Traian Vuia a proiectat un automobil …“gen” de zburat”, „Traian Vuia s-a născut în județul de azi Traian Vuia” și „A rămas fără bani de facultate și se împiedica de piedici ca să-și facă avion de zbor”.
 • „Cuvântul “balconaș” s-a format dintr-un balcon, prin metoda constrângerii”.
 • „Rolul cratimei din “să urce-n pod” e să se urce în pod”.
 • “Mama inconștientă își lasă copilul să se suie în pod, chiar dacă poate să cadă în cap!”.

Perle scrise de elevi la Evaluarea Națională 2019

 • “Originea autorului este o familie, o mamă și un tată”.
 • “Originea scriitorului este continentul scoțian, dar a avut legături obraznice cu președintele Statelor Unite”.
 • “Cuvântul “băiețel” s-a format prin compunere de la vocativul “băi” și sufixul “ețel”.
 • “Când să vină vacanţa şi să scap, mă luați cu examenele”.

Perle scrise de elevi la Evaluarea Națională 2018

 • „Copiii vor să-și lase mâncarea pentru că aveau la ei ouă fierte și ceapă, care probabil s-au împuțit și au atras sălbăticiunile pădurii, comoara noastră națională, Moș Martin”.
 • „Textul nu are idei secundare. Toate sunt super principale și îmi e jenă să aleg”.
 • „Oamenii s-au gândit să facă pe morții sau să se cațere într-un copac, pentru că nu puteau să le facă pe amândouă”.
 • „Nu am fost într-o cetate, dar voi povesti o întâmplare dintr-o stațiune all inclusive, adică tot inclusiv”.

Citeste si: Evaluare Națională 2022. Cum se calculează media de admitere la liceu


Cum se completează fișa de admitere la liceu 2022

 1. Completarea opțiunilor de licee se face în ordinea preferințelor pe fișa de admitere.
 2. Primele locuri de pe fișa de admitere ar trebui ocupate cu opțiunile pe care elevul le dorește cel mai mult. Chiar dacă media elevului nu se apropie de media de admitere a liceului, există șansa ca aceasta să se schimbe și copilul să prindă loc.
 3. Părinții și copiii ar trebui să țină cont de mediile de admitere din ultimul an pentru a-și calcula șansele de intrare la liceele completate.
 4. Completați cât mai multe opțiuni pe fișă, întrucât nu va afecta cu nimic intrarea voastră la liceu. Există posibilitatea ca media de intrare la una dintre opțiunile completate să fie mai mare decât anii trecuți, dar în aceeași măsură mai mică.

  surse: edupedu.ro, fanatik.ro
Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

EDU.RO: Barem Limba maternă Evaluarea Națională 2022. Cum se rezolvă subiectele la maghiară, germană, sârbă, croată, italiană, ucraineană și slovacă UPDATE

SUBIECTE și BAREM Matematică Evaluare Națională 2022. Edu.ro a publicat SUBIECTELE și BAREMUL la Matematică pentru elevii care au susținut Evaluarea Națională 2022 UPDATE

„Ăsta este adevărul!”. Reacția mamei fetiței de 12 ani, când s-a aflat că trupul din canapea este al fiicei sale

Dinu Maxer, luat prin surprindere de rapiditatea cu care copiii săi l-au acceptat pe iubitul Deei Maxer în viața lor: „Pentru mine, a fost un șoc mare”

Calendar ortodox 8 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi?

„Eu așa mi-am găsit metoda.” Emilia Ghinescu a reușit să slăbească vizibil. Câte kilograme a pierdut artista

În ce stare se află acum make-up artistul Dana Roba după ce a fost lovită cu ciocanul de către soțul ei: "Să spună o rugăciune, este suficient”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies