Evaluarea națională 2020. Cum vor fi corectate lucrările pentru a elimina frauda

Elevii au început de astăzi Evaluarea națională 2020, care se desfășoară în condiții speciale.

Distribuie pe:

Autor: Matei Vaihan

Corectarea lucrărilor elevilor de la Evaluarea Națională 2020 se va face în sistem încrucișat, în alte județe, pentru a preveni fraudele. Anunțul a fost făcut de Ministrul Educației, Monica Anisie, pentru portalul edupedu.ro. Inspectorii școlari au fost anunțați de această decizie prin intermediul unei videoconferințe. Corectarea încrucișată între județe a lucrărilor de la Bacalaureat și Evaluarea Națională în 2020 nu era prevăzută ca obligatorie în 2020, în niciun document oficial, însă Monica Anisie a clarificat acest aspect. Această lege fusese schimbată de social-democratul Daniel Breaz, și nu a fost modificată în 2020 cu ocazia Ordinului de ministru privind organizarea și desfășurarea examenului de Bacalaureat în 2020.


In articol:

Citeste si: Subiecte EVALUARE NATIONALA 2020: ce a picat la Limba si Literatura Romana

Citeste si: Evaluare Națională 2020. Limba Română. Edu.ro. Subiecte și bareme limba română

Citeste si: Școala se mută în corturi sau containere! Aceasta este una dintre variantele propuse de Monica Anisie, Ministrul Educației

“Procedura va prevedea corectura încrucișată. Vă asigur”, a declarat Monica Anisie. De asemenea, Guvernul PNL promitea în urmă cu 7 luni, în programul de guvernare o revenire la cadrul legislativ care permite corectarea lucrărilor la Evaluarea Națională și la Bacalaureat în centre de evaluare din alte județe”. Corectarea încrucișată între județe a lucrărilor de la Bacalaureat și Evaluarea Națională a fost introdusă în 2015 de ministrul Sorin Cîmpeanu pentru a elimina fraudele. (citește totul despre Evaluarea națională 2020)

Evaluarea națională 2020. Examenele încep la ora 9

Primul examen, cel la Limba și literatura română, este programat luni, 15 iunie, urmat pe 17 iunie de proba la Matematică și pe 18 iunie de examenul la Limba maternă, acolo unde este cazul. Aceste examene reprezintă un adevărat test și din punctul de vedere al măsurilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Examenul începe la ora 9.00 și durează două ore. Însă, fiecare școală și-a anunțat elevii să vină mai devreme cu circa două ore, pentru că înainte de a intra în clase, aceștia trebuie evaluați medical, li se măsoară temperatura, au la dispoziție dezinfectant și li se oferă măști de protecție.

Măștile de protecție sunt obligatorii pe durata examenului, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice care îi asistă. De asemenea, distanțarea socială a impus ca îm sălile de clasă să fie mai puțini elevi decât de obicei, în medie 8, maximum 10 într-o sală, în funcție de dimensiunea acesteia. Tot din cauza noilor restricții, elevii au fost informați dinainte în ce sală de clasă au fost repartizați, pentru că accesul în școală se va face în această ordine și doar însoțiți de profesorul supraveghetor.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Înainte de aducerea subiectelor, profesorul supraveghetor le explică elevilor modul în care se desfășoară examenul și cum trebuie să completeze datele personale pe foaia tipizată pe care le-a înmânat-o. Pe această coală tipizată, elevul își scrie cu majuscule numele, prenumele tatălui, toate prenumele personale, în ordinea în care sunt trecute în actul de identitate și completează lizibil celelalte date de pe colțul care urmează să fie lipit. Colțul colii tipizate este lipit numai după ce asistenții din săli au verificat completarea corectă a tuturor datelor și după ce aceștia semnează în interiorul porțiunii care urmează să fie sigilată, așa cum prevede metodologia de desfășurare a Evaluării Naționale 2020.

Evaluarea națională 2020. Ce se întâmplă dacă unui elev i se face rău

Elevii primesc atâtea coli tipizate și ciorne marcate cu ștampila școlii câte le sunt necesare. Aceștia completează, pe fiecare dintre colile tipizate folosite, datele personale, în colțul care urmează să fie lipit. Pentru lipirea colțului lucrării se folosește lipici sau același tip de etichete autocolante, pentru toți elevii din școală. Examenele de la Evaluarea Națională 2020 încep la ora 9:00. În acel moment sunt deschise în fiecare sală de curs plicurile sigilate cu subiectele multiplicate. 

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun elev nu mai poate intra în sală și niciun elev nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea. În cazuri excepționale, dacă un elev se simte rău și cere părăsirea temporară a sălii, el este însoțit de unul dintre asistenți, până la înapoierea în sala de clasă. În această situație, timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Pentru rezolvarea subiectelor, elevii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar la matematică – pentru executarea schemelor și a desenelor – trebuie să folosească numai creion negru. Pentru examenul de la Matematică, elevii pot să folosească instrumente de desen. Elevii care vor să corecteze o greșeală “taie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală”, prevede metodologiade desfășurare a Evaluării Naționale 2020.

Calendarul Evaluării Naționale 2020

15 iunie 2020 – Proba de Limba și Literatura română - scris

17 iunie 2020 – Proba de Matematică -scris

18 iunie – Proba de Limba și Literatură maternă – scris

22 iunie (până la ora 14.00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

22 iunie (între 16.00 și 19.00) și 23 iunie (între 8.00 și 12.00) – Depunerea contestațiilor

23 -26 iunie – Soluționarea contestațiilor

27 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

 

 

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Monica Anisie, noi informații despre Evaluarea Națională: "În cazul copiilor cu temperatura peste 37,3 grade, vor fi făcute trei măsurători"

Subiecte şi barem Română Evaluare Naţională 2020 EDU.ro

Marea dilemă de la Bacalaureat 2020. Scandal în jurul elevilor

Evaluarea Națională 2020. Tot ce trebuie să știi despre noile reguli de la examene

Bilanț Covid-19, 23 septembrie! Cel mai mare număr de infectări cu virusul COVID-19

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies