Exatlon sezonul 3! Faimoasa Andreea Arsine, de la Poşta Română, la Jocurile Olimpice, în doar doi ani! Destinul sportivei, marcat de moartea tatălui ei

Andreea Arsine, noua faimoasă de la Exatlon sezonul 3, are o poveste de viaţă impresionantă.

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere

Cunoscută pentru performanţa ei din 2016 de a se califica la Jocurile Olimpice de la Rio, atleta Andreea Arsine a fost văzută ca o mare speranţă a sportului românesc încă din copilărie. După ce a devenit campioană naţională de juniori, Andreea a renunţat la sport la 21 de ani din cauza lipsei de condiţii în pregătirea sportivă.

Arsine a lucrat 5 ani la Poşta Română, mai întâi în Botoşani (oraşul ei natal) şi apoi în Bucureşti. Ea a fost factor poştal, străbătând zeci de kilometri pe zi. În această perioadă a participat şi a câştigat de mai multe ori Marşul Factorilor Poştali, atât la nivel naţional cât şi balcanic.

Moartea tatălui ei a fost evenimentul care i-a marcat existenţa. Fost boxer, tatăl Andreei Arsene a fost omul care a sprijinit-o cel mai mult în cariera sportivă pe Andreea. Acesta şi-a dorit toată viaţa s-o vadă pe Andreea campioană. În 2014, la un an de la moartea acestuia, Andreea decide să se reapuce de atletism şi începe să se pregătescă pentru Jocurile Olimpice din 2016.

În 2015, la Piteşti, Andreea Arsine cucereşte aurul la Campionatele Naţionale cu un record personal atât la 10 km cât şi la 20 km. În aprilie 2016, ea face baremul de calificare pentru JO şi ulterior pleacă la Rio. În prezent, Andreea Arsine lucrează şi ca instructoare de fitness.

Exatlon este pentru mine o mare provocare. E un pachet întreg, fizic şi psihic. Sunt obişnuită să câştig, nu am acceptat de-a lungul vieţii mele locul II sau III, cumva cred că am fost predestinată să câştig dar ştiu să şi pierd, am învăşat asta”, a declarat Andreea Arsine înainte de plecarea în Republica Dominicană.

Exatlon sezonul 3 are premiera sâmbătă, 12 ianuarie, la ora 20:00, la Kanal D.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate