Excluderi în USR! Scandalul de la Timișoara a dat-o afară din partid pe consiliera care a înscenat un flagrant

Timișoara a fost în centrul unui scandal uriaș în lumea politică după ce consilierul local din partea USR, Ana Munteanu, a descins, însoțită de jandarmi și transmițând live, la un hotel din oraș pentru a demonstra că restaurantul de acolo nu respectă regulile impuse de pandemie.

Autor: Radu C. Munteanu

In articol:

Scandalul, unul care, culmea, a fost departe de a se finaliza așa cum dorea tânra consilier care încerca să demonstreze că nu sunt respectate normele din pandemie, iar jandarmii care au însoțit-o, la ordinul prefectului, membru al aceluiași partid, nu au avut ce să amendeze.

Citeste si: Război total în Banat! Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, la un pas de a fi demis

În schimb, Ana Munteanu, consilierul local implicat în scandal, s-a trezit, dintr-o dată, pusă la zid de comunitatea din Capitala Banatului, iar colegii ei de partid au făcut-o praf pentru felul în care a înțeles ea să acționeze. Mai mult decât atât, partidul din care face parte consilierul local a decis să o suspende din organizație pentru cel puțin un an.

Ana Munteanu
Ana Munteanu a provocat un scandal fara precedent in TImisoara

Citeste si: PNL se ceartă cu USR, Timișoara plătește! Circ total din cauza carantinării! S-a implicat Guvernul în cearta autorităților

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

„Condamnăm cu fermitate violența verbală din mediul online, elementele de limbaj suburban și amenințările proferate la adresa colegei noastre în urma întâmplărilor de sâmbătă, 20 martie 2021.

Indiferent de greșelile pe care le-a făcut, nimeni nu merită să fie supus unui astfel de tratament.(…)  Colega noastră a făcut o eroare de judecată și a acționat într-o manieră neinspirată și inadecvată poziției de consilier local pe care o deține. Rolul ei, ca membru al Consiliului Local Timișoara, nu este să încerce să se substituie instituțiilor executive ale statului. Există organe competente pentru a urmări și a sancționa încălcarea regulilor.
Trebuie să apelăm la acestea ori de câte ori aflăm de o nerespectare a prevederilor legale și să avem încredere că ele vor acționa potrivit legii.(...) Întrucât modul în care colega noastră a înțeles să acționeze nu reflectă voința noastră, ca organizație, și nici valorile pe care USR le promovează, s-a hotărât suspendarea Anei Munteanu din calitatea de membru al partidului pentru un an de zile începând cu data de 26 martie 2021, cu titlu de sancțiune.
Îi îndemnăm în continuare pe toți cetățenii să respecte regulile de distanțare socială, restricțiile de circulație aflate în vigoare din cauza pandemiei și să se vaccineze cât mai curând. Ține de noi toți să trecem cu bine peste aceste momente grele, dar o putem face doar împreună, ca o comunitate”
, au transmis reprezentanții USR PLUS.

Citeste si: Florin Cîțu ar fi cerut demisia lui Vlad Voiculescu! Ministrul Sănătății, acuzat că a făcut ”stat în stat” în Guvern! SURSE

Ana Munteanu și flagrantul care a șocat toată România

La sfârșitul săptămânii trecute, consilieră locală din partea USR PLUS, Ana Munteanu, a făcut o transmisie live pe pagină să de Facebook, în care acuza că restaurantul unui hotel din Timișoara primește clienți, deși orașul este în carantină, iar funcționarea restaurantelor este interzisă. Ana Munteanu a pornit transmisiunea în direct în timp ce se îndrepta spre intrarea în restaurant, pe drum ”întâlnindu-se” și cu un jandarm care urmă să verifice localul. Ulterior, s-a descoperit că flagrantul a fost, de fapt, pus la cale de însăși reclamanta situației.

Ana Munteanu
Ana Munteanu e consilier local in TImisoara

Această a recunoscut că cei 4 clienți ai localului o anunțasera că urmează să ia masă în oraș, iar cu sprijinul prefectului USR, Zoltan Nemeth, a fost sesizată Jandarmeria, care a și mers în control. Practic, consiliera Ana Munteanu, a recunoscut, ulterior live-ului pe care îl făcuse pe Facebook, că scopul ei în descindere a fost acela de a se asigura că cei 4 falși clienți nu sunt amendați, ci doar restaurantul va fi sancționat pentru că nu respectă regulile impuse pe perioada carantinei. Jandarmii au constatat însă că legea nu fusese încălcată în niciun fel și nu au amendat pe nimeni.

Proprietarul restaurantului a cerut a anunțat că o va da în judecată pe consiliera Ana Munteanu pentru recuperarea sumei din notă de plata- 38 de lei- pe care cei 4 falși clienți nu au achitat-o la plecarea din local.

 

Ana Munteanu rămâne consilier local deși e suspendată din USR

„Din punctul meu de vedere, Ana Munteanu nu își pierde calitatea de consilier local. Potrivit Codului Administrativ, un ales local își pierde calitatea de consilier dacă nu mai este membru al partidului pe listele căruia a fost ales. Ana Munteanu este membru suspendat al partidului, astfel că poate rămâne în funcția de consilier local. În schimb, pierde doar o parte din drepturile de membru al partidului politic”, a spus prefetul de Timiș, membru USR, Zoltan Nemeth, citat de presa locală.

 

Distribuie pe:
Galerie foto 
Abonează-te pe

Citește și:

Se ascut cuțitele în PNL! Alin Nica, atac frontal la liderii liberalilor! ”O să-mi ia boii de la căruță cineva?”

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, atac la baionetă! Și-a făcut praf aliații și i-a numit iresponsabili! Scandalul în politică e mai mare ca oricând

Dominic Fritz, contre cu Voiculescu și Cîțu pe tema vaccinării! Timișoara a ajuns cel mai mare focar de COVID-19 din țară

Horoscop 6 Decembrie 2021: Balanțele sunt puse pe schimbări majore

Scandal total în televiziune! Un celebru prezentator a fost dat afară. Toată lumea a rămas mască

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Cum arată femeia care a consumat doar fructe timp de 30 de ani: „Copiii mei nu au fost interesați niciodată de dulciuri” FOTO

Mister elucidat! Anamaria Prodan a aflat cine ”a scăpat” pozele cu ea dezbrăcată: ”Va plăti. În timp foarte, foarte scurt”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies