EXCLUSIV! Afla cum vrea Dragos Dolanescu sa cinsteasca memoria tatalui sau! Care crezi ca a fost ultima dorinta a lui Ion Dolanescu?

Dragos Dolanescu vrea sa faca un festival de muzica populara "Ion Dolanescu" in Romania, dar si sa construiasca o biserica in memoria tatalul sau. Fiul cel mic al artistului decedat pe 19 martie 2009 ne-a declarat ca realizare unui lacas de cult este ultima dorinta a lui Dolanescu.

Distribuie pe:

fara descriereDragos Dolanescu este fiul cel mic al lui Ion DolanescuDragos Dolanescu, fiul cel mic al renumitului cantaret de muzica populara a acordat, in exclusivitate pentru WOWbiz.ro, un interviu telefonic. Dragos, care este stabilit in Costa Rica, a vorbit despre procesul pe care il are cu fratele lui, Ionut Dolanescu, privind imparirea averii lasate de tatal lor, dar si despre planurile sale.

"Peste o saptamana, judecatorii de la Sectorul 2 vor da o sentinta in acest caz dupa trei ani si jumatate de procese. Si astazi, la ultimul termen, avocatul fratelui meu a incercat sa tergiverseze procesul, asa cum a facut-o mereu. Daca pana acum Ionut a cerut mereu casa din strada Caimatei, acum n-o mai vrea deoarece considera ca e intr-o stare avansata de degradare si ca are o evaluare prea mare: 685.000 de euro. Pai, ma intreb eu: cine a stat in ea in ultimii trei ani, cine a facut acolo petreceri, cine s-a bucurat de toate oprele de arta ale tatalui meu? El, care tot timpul spunea si canta :“Casa parinteasca nu se vinde”.  Acum, cere ca aceasta casa sa se vanda la licitatie! In 2007, tatalui meu i s-a oferit pe ea 7 milioane de euro, acum, cand piata imobiliara a scazut, pretul e mai mic. Dar Ionut a fost cel care a tras de timp. Daca se termina procesul  mai demult casa valora mai mult", ne-a declarat Dragos Dolanescu.

Referitor la pretentiile lui Ionut Dolanescu, Dragos a spus: "Astazi Ionut a cerut 100% drepturile de autor ale tatalui nostru. Si eu le vreau, asa cum am declarat de la inceput. Spune ca nu le imparte cu mine deoarece nu ne intelegem si ca el e indreptatit sa le primeasca deoarece e cantaretul familiei. Sper sa se termine odata procesul, iar judecatorii sa decida ca fiecare sa primeasca ce a cerut: el casa din Caimatei, iar eu drepturile de autor si cateva terenuri. Eu nu voi ataca sentinta, oricare ar fi ea. Vreau sa se termine totul cat mai repede!”

Dragos Dolanescu ne-a dezvaluit ca are planuri mari in viitor: "Din banii stransi in conturi din drepturile de autor, vreau sa fac un festival de muzica populara "Ion Dolanescu", castigatorii primind premii in bani tot din aceste drepturi de autor. Mai vreau sa-i implinesc ultima dorinta a tatalui meu: sa contruiesc o biserica. Astfel, voi ceda bisericii unul din terenurile tatalui meu, pe care il vor vrea prelatii, si acolo voi face un lacas de cultfara descriereIon Dolanescu a vrut sa construiasca o biserica

Procesul de mostenire intre fratii Ionut si Dragos Dolanescu a fost deschis pe 14 aprilie 2009. Astazi, dupa trei ani si jumatate de judecata, cauza s-a incheiat. Judecatorii se vor pronunta pe 18 decembrie, insa sentinta nu va fi definitiva. Conform expertizelor facute la dosar, valoarea bunurilor lasate de Ion Dolanescu este urmatoarea:

- Casa si teren Str. Caimatei nr 12  - 685.000 €
- Casa si teren Str. Hagi Dina 38 (1/6) - 6.000 €
- Casa si teren Sinaia - 180.000 €
- Casa si teren Butimanu -5.500 €
- Terenuri (2000 mp) Tunari - 61.000 €

Sursa: Expertiza tehnica judiciara

Expertii au stabilit ca toate proprietatile din Bucuresti, Sinaia, Tunari si Butimanu valoreaza aproximativ un milion de euro. Drepturile de autor sunt estimate si ele la peste 75.000 de euro.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate