Exclusiv | Bambina, Regina Florareselor, era preferata Elenei Ceausescu! "Ii trimitea flori de ziua ei!"

Bambina, pe numele real Lina Georgescu, a murit inconjurata de familie. Baiatul cel mare, Costel Georgescu ne-a povestit cum a devenit renumita floreasa din Piata Cosbuc din Capitala.

Distribuie pe:

Autor: Lili Lascar

fara descriereDe mica a iubit florile. Imi povestea cum pe la 8-9 ani, fugea de acasa si se ducea sa vanda flori, apoi la 15 ani a avut curajul sa inchirieze o masina si sa aduca flori din strainatate. Era o copila care le-a dat peste nas batranelor florarese”, ne-a povestit baiatul cel mare al Bambinei, cel care astazi este presedintele Asociatiei Florarilor. Barbatul ne-a spus ca mama lui a trait toata viata inconjurata de flori, iar in ultimele luni de viata, a fost distrusa ca nu s-a mai putut duce la taraba ei din Piata Cosbuc.

Ne-a spus la un moment dat ca a pierdut deja ce avea mai drag. Ne-am uitat mirati la ea, pentru ca noi, cei cinci copii ai ei, traim toti. Ea insa ne-a spus ca a murit deja, daca nu e la taraba ei, intre flori”, ne-a spus Costel Georgescu. Femeia, suferinda, nu s-a mai putut duce in ultimele luni de viata la “munca”, la taraba de flori.

Un alt apropiat al legendei florarilor ne-a povestit despre legatura Bambinei cu Elena Ceausescu, cea care, conform sursei,  i-ar fi permis protagonistei noastre sa plece in Olanda si sa importe flori in perioada comunista, cand foarte putini au aveau acces in afara granitelor.

"Bambina a avut un fler la afaceri cum n-ati mai intalnit. Si inainte de '89 aducea flori din strainatate, mai ales din Olanda, pentru ca o simpatiza Elena Ceausescu. Bambina ii trimitea mereu flori la petreceri si de ziua ei. Si grosul averii l-a strans pe vremea lui Ceausescu de la serele Vitan, Popesti si Berceni. Lua de acolo un fir cu 50 de bani si il vindea cu un leu", a spus un amic al regretatei "regine a florilor" pentru WOWbiz.ro.fara descriere

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate